Τι μπορεί να σάς κατάσχει η Εφορία και πώς μπορείτε να αμυνθείτε

xreh

Ποια ποσά και από ποιες πηγές μπορεί να κατασχέσει η εφορία και τι μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι

Τον κίνδυνο να χάσουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, λοιπά εισοδήματά τους και τραπεζικές καταθέσεις τους αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο, εξαιτίας των κατασχέσεων που μπορούν να τους επιβάλουν οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες του κράτους. Όσοι μάλιστα από τους φορολογούμενους αυτούς χρωστούν στις Δ.Ο.Υ. ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ κινδυνεύουν επιπλέον και να χάσουν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους.


Οι οφειλέτες όμως έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν με 5 διαφορετικούς εναλλακτικούς νόμιμους τρόπους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν προληπτικό χαρακτήρα, θα πρέπει δηλαδή να εξετασθούν και να επιλεγούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κατάσχεσης.


Οι οφειλέτες του Δημοσίου που απειλούνται με κατασχέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν, κατ' αρχήν, ότι η ισχύουσα νομοθεσία για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης του Δημοσίου κρύβει γι' αυτούς πολλές παγίδες. Συγκεκριμένα:


1) Κάθε Δ.Ο.Υ. δικαιούται να κατάσχει ακίνητο οφειλέτη της, εφόσον το ληξιπρόθεσμο χρέος του προς αυτήν υπερβαίνει τα 500 ευρώ.


2) Κάθε Δ.Ο.Υ. μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου κατέχει ένας οφειλέτης της, εφόσον αυτός της χρωστάει πάνω από 500 ευρώ.

3) Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει το δικαίωμα να κατάσχει ποσά από μισθούς, ασφαλιστικά βοηθήματα, ενοίκια, εφάπαξ και κάθε είδους αποζημιώσεις.

4) Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο άνω των 30 ευρώ, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει δικαίωμα να κατάσχει ποσά από τις καταθέσεις του οφειλέτη στις τράπεζες. Εξαιρούνται ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, για τα οποία οι νομοθετικές ρυθμίσεις χορήγησής τους περιλαμβάνουν ρητή διάταξη που προβλέπει το ακατάσχετο αυτών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΑ (4)

W

Η πεθερα μου, που εχει την επικαρπία, μένει σε διαμέρισμα 145τ.μ. μόνη της. Η γυναίκα μου, που εχει την κυριότητα, δεν εχει πληρώσει ΕΝΦΙΑ από τότε που ξεκίνησε. Το ποσό που χρωστάει στην εφορία φτάνει τα 2.000€. Δεν εχει τιποτα άλλο στην κατοχή της, ούτε χρήματα στην τράπεζα. Θα χαρώ παρά πολύ, αν μια μέρα της το βγάλει η εφορία στο σφυρί. Ίσως ο μόνος αριστεροφασιστονομος που μ αρέσει.

Να κατάσχει ΠΡΩΤΑ τις περιουσίες των ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΩΝ !!

Αλήτες, τολμήστε !! Θα σας κοπούν τα χέρια ΣΥΡΙΖΑ !!! Πρώτα το Χριστοφοράκο στη φυλακή και μετά όποιο μέτρο εκτέλεσης εναντίον των άλλων ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΩΝ που προστατεύει ο Φλαμπουράρης !!!

Ξεσηκωμός για την ΑΛΗΤΕΙΑ !! Μην τους αφήσουμε !!!

Οι κατασχέσεις του Αλέκση θα ξεπατώσουν τους έντιμους πολίτες που δηλώνουν τα εισοδήματά τους για να γλιτώσουν τα ΛΑΜΟΓΙΑ - ΦΙΛΟΙ του !! Ζητούν αίμα από την κοινωνία για να βολέψουν τους Χριστοφοράκους !! Ακραία ΑΛΗΤΕΙΑ οι κατασχέσεις, μετά από δέκα (10) χρόνια ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ !! Στο δρόμο όλοι .. ξεσηκωμός για την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και την ΑΛΗΤΕΙΑ των άεργων άπλυτων

ECJ

Όλα αυτά έχουν ακυρωθεί απο το συμβούλιο επικράτειας και σίγουρα ακυρώνονται απο το ευρωπαϊκό δικαστήριο όπως και πολλοί άλλοι αντισυνταγματικοί νόμοι που προσπαθεί να επιβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση. Απλά οι δημόσιοι υπάλληλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός οτι κανεις δεν ασχολείται. Το ειπαμε και σε προηγούμενο άρθρο εδώ που το για κάποιο λόγο το κατεβάσανε. Πλακώστε διπλές μηνύσεις και αγωγές και προς το δημόσιο αλλα ΚΑΙ προς τον υπεύθυνο ΔΟΥ / ΑΑΔΕ που υπογράφει ονομαστικά έτσι ώστε να υπάρχει και προσωπική υπαιτιότητα του Μέχρι να βελαξουν. Και στα ελληνικά δικαστήρια αλλα ΚΑΙ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο όπου εκεί δεν αστειεύονται. Εδώ ειναι ευρωπαϊκή ένωση όχι Μαδουρισταν ούτε σοβιετια.

Κουίζ

Ερωτήση η τρόικα δάνειζε το ελληνικό δημόσιο με ετησιο επιτόκιο 1,5% και οι Συριζανελ τους ελεγαν τοκογλύφους!!!!.Το ελληνικό δημόσιο κ η εφορία που βάζουν επιτόκιο 5% στους φορολογούμενους τι ειναι;

Ελπιδα Συριζοπουλου

ΣΥΡΙΖΑ πρωτη φορα αριστερα!!!! Κατασχεσεις απο 30€!!! Παρε κοσμεεεεε!!!!!!

DONPOULOS

Α Λ Η Τ Ε Σ !!! Μια λέξη αξίζει για όλους όσους Νομοθετούν !! --- Κάθε Δ.Ο.Υ. δικαιούται να κατάσχει ακίνητο οφειλέτη της, εφόσον το ληξιπρόθεσμο χρέος του προς αυτήν υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτα και ΌΧΙ σε Αναπτυγμένες Χώρες. Ένα Κράτος μπαταχτσής που όταν σου χρωστάει δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ενώ όταν του χρωστάς ..... για 500 ευρω στο σφυρί. ΑΛΗΤΕΣ κ ΓΕΛΟΙΟΙ !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

29
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2