Επιστροφή στο 2014 για το πετρέλαιο - «Άγγιξε» τα 75 δολάρια το βαρέλι

oil03-main

Τελικά, η τιμή του αργού «έκλεισε» στα 74,14 δολάρια

Ισχυρό ράλι κατέγραψε το πετρέλαιο, με το αργό να φτάνει ενδοσυνεδριακά τα 75 δολάρια, τιμή που είχε να καταγράψει από το 2014.

Ωστόσο μετά και τα 75 δολάρια το ράλι εξασθένησε, με το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου να κερδίζει τελικά 20 cents ή 0,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 74,14 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Την αισιοδοξία των επενδυτών άμβλυνε η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα χρησιμοποιήσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για να αυξήσει τις προμήθειες αργού στην αγορά.

Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη έκκληση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τη χώρα να αυξήσει την παραγωγή προκειμένου να μετριαστεί η ανοδική πίεση στις τιμές.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα στοιχεία που θα ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts κάνουν λόγο για πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 4,5 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές περιμένουν τα κυβερνητικά στοιχεία να δείξουν πτώση και των διυλισμένων αποθεμάτων και των αποθεμάτων βενζίνης.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1dbcd12c278801918b752a1ee9961ad1_XL

O Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς απευθυνόμενος στους επιτυχόντες του Project Future, επισήμανε ότι, όσο βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον, τόσο θα ενισχύονται οι προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας