Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Η επιτήρηση θα είναι «αυστηρότερη και πιο ολοκληρωμένη» απ' ό,τι σε άλλες χώρες

Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Η επιτήρηση θα είναι «αυστηρότερη και πιο ολοκληρωμένη» απ' ό,τι σε άλλες χώρες

Συνέχιση μεταρρυθμίσεων για πλήρη ανάκτηση εμπιστοσύνης στις αγορές ζήτησε ο επικεφαλής του ESM, σε ομιλία του στο Ζάππειο - «Η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές παραμένει εύθραυστη» υπογράμμισε

omilia_klaous_regling
Μήνυμα ότι ο μόνος τρόπος για την πλήρη ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών είναι μία διαρκής δέσμευση για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, το βράδυ της Τρίτης.

Με αυτό το σχόλιο, ο κ. Ρέγκλινγκ τοποθετήθηκε για το θέμα της πρόσβασης της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές -ενώπιον του ακροατηρίου της εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών- και με δεδομένη την πρόσφατη αναταραχή λόγω Ιταλίας. "Η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές παραμένει εύθραυστη" τόνισε.

Για το χρέος, ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να υπάρξει μία συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελαφρύνσης στο Eurogroup, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο.

Στο κεφάλαιο της "μετα-προγραμματικής διευθέτησης", ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι στην Ελλάδα η επιτήρηση θα είναι "αυστηρότερη και πιο ολοκληρωμένη απ' ό,τι σε άλλες χώρες που βρέθηκαν σε πρόγραμμα".

Στην ομιλία του, ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα πέτυχε η Ελλάδα στη διάρκεια του τρίτου προγράμματος, χωρίς να παραλείψει επισημάνσεις για όσα απομένουν να ολοκληρωθούν έως τις 20 Αυγούστου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης