«Πράσινο Ταμείο»: Φέρνουν τροπολογία για να πληρώνουν υπερωρίες σε ημετέρους!

prasino_tameio

Προβληματισμό δημιουργεί η απουσία πρόβλεψης ανώτατου ορίου για τα χορηγούμενα ποσά

Κυβερνητική τροπολογία που «βάζει» χέρι στα χρήματα του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να πληρωθούν υπερωρίες κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Βουλή. Η ρύθμιση έρχεται να ικανοποιήσει πάγιο αίτημα των εργαζόμενων σε δασικές υπηρεσίες, ωστόσο, δημιουργείται προβληματισμός καθώς δεν προβλέπεται ανώτατο όριο για τα χορηγούμενα ποσά.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «παρέχεται η δυνατότητα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, για τον καθορισμό ποσού από τον ετήσιο προϋπολογισμό του, το οποίο, αποδίδεται, ως δημόσιο έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό και διατίθεται, τηρουμένων των δημοσιονομικών στόχων και εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμού Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, αποκλειστικά και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων:

Α) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών σχετικά με ειδικά προγράμματα δασοπροστασίας, έργα, δραστηριότητες, ερευνητικά προγράμματα κλπ που εξυπηρετούν τους σκοπούς του Ειδικού Φορέα Δασών καθώς και τις αποδοχές διανυκτέρευσης στην ύπαιθρο και υπερωριακής εργασίας γι την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης λαθροϋλοτομιών του απασχολούμενου προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις

Β) στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την πληρωμή στο προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών που απασχολείται στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης λαθροϋλοτομιών πρόσθετων και παρεπόμενων παροχών που προκύπτουν κατά την ως άνω απασχόλησή του για την εξυπηρέτηση του Ειδικού Φορέα Δασών και ιδίως αποζημιώσεων για υπερωριακή εργασία, αμοιβών για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες, δαπανών μετακίνησης και διανυκτέρευσης στην ύπαιθρο, δαπανών προμήθειας καυσίμων και λοιπών καταναλωτικών δαπανών σχετικά με την υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων» .

Διαβάστε εδώ την τροπολογία

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Νίκος

Πράσινη μπούρδα, μιά επιπλέον κονόμα για δασικούς. Σε ότι αφορά τα δασικά έργα τα χαρτιά σημαδεμένα, πάντα οι ίδιοι οι εργολάβοι παίρνουν τα έργα, ενώ οι επιτροπές παραλαβής βλέπουν τα έργα μόνο επι χάρτου. Όσο για τις προλήψεις λαθροϋλοτομιών το προγράμμα αφορά εκτός έδρας και εργασία εκτός ωραρίου που πότε όμως δεν προσφέρεται στην πραγματικότητα. Επειδή ειναι χάος με τα χαρτιά, απο την αρχή του χρόνου έως το τέλος οι δασικοί ασχολούνται για να πάρουν 200 έως 500 ευρώ το χρόνο. Κόψτε το παιδιά, δεν αξίζει το κόστος διαχείρισης.

Πράσινη μπούρδα!

Είναι θρασύτατοι ! Η μόλυνση του περιβάλλοντος , είναι συνεχής και εκτεταμένη ! Καμμιά κυβέρνηση δεν παίρνει σοβαρά μέτρα ! Τα ξενοδοχεία ρυπαίνουν τις ακρογιαλιές και αντί να κάνουν συνεχείς ελέγχους - απροειδοποίητα στη υψηλή σεζόν - κάνουν το χειμώνα και μοιράζουν μπλε σημαίες οι γελοίοι! Οι «αγρότες» καλλιεργούν με φυτοφάρμακα και λιπάσματα ακόμη και σε αρχαιολογικούς χώρους και βρωμίζουν τις θάλασσες και τα υπόγεια ύδατα ! Τα δάση καίγονται σε σημείο θρίλερ κάθε χρόνο ! Ποιό πράσινο ταμείο , ρε φίλε ; Ντροπή και αίσχος! Για όλα φταίνε οι ανίκανοι και αδιάφοροι Έλληνες πολιτικοί , που ενδιαφέρονται , μόνο για την τσέπη τους!

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Έλα να ρέει το χρημαααα!!! Έχουμε φάει τα νιάτα μας στα υπόγεια και στραβωθηκαμε μέρα νύχτα μπροστά σε μια οθόνη χωρις επίδομα ανθυγιεινής.... Χαχαχαχαχαχαχαχαχα ΦΑΣΙΣΤΕΣ, απο 0,60€ πήγαμε σε 1,00€ το σχόλιο. Στους συναγωνιστές Χρυσαυγίτες δίπλα μας τους έδωσαν μόνο 0,10 € αύξηση!!!

@

Θασαι περιζητητος γαμπρος με προικα εσυ..αντε βρε σουργελα..

viva Deutschland

χαχα...καλά δεν υπάρχει ελπίδα για το Γιουνανιστάν, φου να το κάνεις πέφτει μόνο του !

Πιο σβέλτα

τα σχόλια

Μεταξάκης Α.

Τον προηγούμενο μήνα είχαν βγάλει ήδη τις υπερωρίες για αυτόν... Γιατί δεν με παραξενεύει καθόλου η είδηση...;;;

Αντικομμου

Γιατί να μη το κάνουν?Δημοκρτία δεν έχουμε?????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2