Σε πτώση το Χρηματιστήριο της Αθήνας λόγω Ιταλίας

diktis-xa-athinon

Αποδεικνύεται πόσο ευάλωτη είναι η χρηματιστηριακή αγορά στις εξωτερικές πιέσεις

Ετεροχρονισμένη η πτώση λόγω της ιταλικής «καρμπονάρας» , αλλά ιδιαίτερα επίπονες οι απώλειες στην Αθήνα. Ύστερα απο την Ιταλική αναταραχή οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται θετικά ενω οι ελληνικές μετοχές βρίσκονται κάτω απο σημαντικές πιέσεις που δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι η χρηματιστηριακή αγορά στις εξωτερικές πιέσεις.

Ύστερα από την απόφαση του Ιταλού προέδρου Ματαρέλα να μην δεχθεί τον υπουργό οικονομικών της Λέγκας του Βορρά και του κινήματος των Πέντε Αστέρων, και να αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης σε ένα πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, η υπόθεση περιπλέχθηκε καθώς θα ακολουθήσουν νέες εκλογές.

Οι αγορές ηρέμησαν αρχικώς, αλλά τα επεισόδια θα συνεχιστούν και η χώρα που βγαίνει «χαμένη» απο την υπόθεση είναι η Ελλάδα, καθώς με την Ιταλία «ανοιχτή» κανείς Ευρωπαίος δεν θα δίνει σημασία, ούτε για το χρέος, ούτε για το αν η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μια «καθαρή» έξοδο.

Όπως δείχνει η πράξη μια καθαρή έξοδος θα ήταν ότι το χειρότερο αυτή την περίοδο καθώς δίχως το ΔΝΤ και την πιστοληπτική γραμμή οι αγορές θα είναι κλειστές για την Ελλάδα.

Ο Γενικός Δείκτης χάνει 1,78% φθάνοντας τις 745,72 μονάδες.

Η μετοχή της Alpha bank χάνει 1,44% στα 1,774 ευρώ. Πτώση 2,64% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,258 ευρώ. Με πτώση 0,61% η Eurobank στα 0,814 ευρώ. Βουτιά 2,75% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,322 ευρώ. Πτώση 1,68% για τον ΟΤΕ στα 10,51 ευρώ. Πτώση 1,61% για τον ΟΠΑΠ στα 9,155 ευρώ. Βουτιά 2,91% για την μετοχή της ΔΕΗ στα 2,004 ευρώ. Πάνω απο 2% η πτώση σε Βιοχάλκο και Γεκ- Τέρνα στα 3,13 και 5,29 ευρώ αντίστοιχα. Βουτιά 6,11% για την Ιντρακομ στα 0,611 ευρώ και 5,39% για την ΙντραΛΟΤ. Ο τζίρος αυξημένος στα 8,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kats0

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς – Θα εξετάσουν το θέμα με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα

22