Πρόεδρος Eurogroup: Οι μεταρρυθμίσεις να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες

Πρόεδρος Eurogroup: Οι μεταρρυθμίσεις να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες

Δεν πρέπει να αναμένουμε συμφωνία για το χρέος σήμερα, είπε ο Σλοβάκος Κάζιμιρ - Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως «μόλις ολοκληρωθεί (το ελληνικό πρόγραμμα) θα πρέπει να έχουμε ένα μηχανισμό για το χρέος ξεκάθαρο και ισχυρό»

eurogroup_arthro2
Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Καζιμίρ, προσερχόμενος στο Eurogroup είπε πως δεν πρέπει να αναμένουμε συμφωνία για το χρέος σήμερα» και πρσέθεσε πως τα ζητήματα αναφορικά με το ΔΝΤ θα αποφασιστούν σε επόμενη φάση.



Κλείσιμο


Ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στο Eurogroup, δήλωσε αναφορικά με την Ελλάδα πως η συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο είναι εξαιρετικά νέα και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει τώρα να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Δεν απάντησε ευθέως για το ΔΝΤ και τον ρόλο του, αρκούμενος σε γενικές δηλώσεις πως “βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία” και πως “είναι σημαντικό να συμμετέχει”, συμπληρώνοντας πως ο κύριος στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης με όλες τις μεταρρυθμίσεις εφαρμοσμένες και σχεδιασμένες έτσι ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει επιτυχώς πρόσβαση στις αγορές.

senteno ert1


«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο Γάλλος Υπουργός οικονομικών, προσερχόμενος στη Σύνοδο της Ευρωομάδας τόνισε πως «οφείλουμε να κλείσουμε τη τέταρτη αξιολόγηση τον Ιούνιο» συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις και θα συνεχίσει στη πορεία αυτή».

Αναφορικά με το θέμα του χρέους ο Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε πως «μόλις ολοκληρωθεί, (εννοεί το Ελληνικό πρόγραμμα) θα πρέπει να έχουμε ένα μηχανισμό για το χρέος ξεκάθαρο και ισχυρό».

«Σήμερα το πρωί είχαμε μια συνάντηση και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μια ισχυρή και ξεκάθαρη συμφωνία τον Ιούνιο», είπε αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Μοσκοβισί: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία

Η Ελλάδα έδειξε ότι σέβεται τα συμφωνηθέντα και τώρα οι εταίροι της θα πρέπει να δείξουν ότι σέβονται κι αυτοί τα όσα έχουν συμφωνηθεί, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι βρισκόμαστε στην «τελική ευθεία» για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. «Έχουμε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Ιούνιο, στις 21 Ιουνίου, ώστε τον Αύγουστο να μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και ότι αφήνουμε πίσω 10 χρόνια κρίσης στην ευρωζώνη», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης είναι ένα πολύ θετικό σημάδι που δείχνει ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα συνεχίζεται. «Είναι σημαντικό οι εταίροι της Ελλάδας να σεβαστούν τις δικές τους δεσμεύσεις», προσέθεσε. Συνέχισε λέγοντας ότι αναπόσπαστο σημείο της τελικής συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο είναι να σχεδιαστεί ένα πακέτο μέτρων για το ελληνικό χρέος, το οποίο θα είναι αξιόπιστο στις αγορές και το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να στηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα στο μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης