H ΕΚΤ ζητά ευθέως προληπτική γραμμή με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους

central_arthrooo

O επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Ελλάδα, Φραντσέσκο Ντρούντι, τεκμηριώνει τη θέση της Ευρωτράπεζας για μια προληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο αν και σπεύδει να σημειώσει πως η απόφαση «εναπόκειται πλήρως» στην ελληνική κυβέρνηση

Ένα προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» ζητεί η ΕΚΤ δια του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωτράπεζας στην Ελλάδα Φραντσέσκο Ντρούντι, στον απόηχο ανάλογων δηλώσεων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Σε συνέντευξή του, λίγες ώρες πριν από την έλευση των θεσμών στην Αθήνα, ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Ελλάδα τεκμηριώνει τη θέση της Ευρωτράπεζας για μια προληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο αν και σπεύδει να σημειώσει πως η απόφαση «εναπόκειται πλήρως» στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Ντρούντι εξηγεί ότι το προληπτικό πρόγραμμα θα διατηρούσε το waiver για τα ελληνικά ομόλογα (δανεισμός των τραπεζών με "φθηνό" χρήμα), θα προλάμβανε τις διακυμάνσεις στις καταθέσεις, θα επιτάχυνε την άρση των capital controls και θα επέτρεπε τη συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ξεκαθαρίζει ωστόσο, η απόφαση «εναπόκειται πλήρως» στην ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο
Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (7)

V

Υπάρχει μια νέα γεωστρατηγική/ οικονομική πραγματικότητα σε εξέλιξη: Ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος που πυροδοτήθηκε από τις αποφάσεις περί προστατευτισμού του Τραμπ και μια τεράστια αναμπουμπούλα στην αγορά πετρελαίου, που επίσης πυροδοτήθηκε από την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από την συμφωνία για το Ιράν. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις θα είναι "ζόρικες". Μέσα σε αυτό το σκηνικό, εμείς ως Ελλάδα, μετά τις 20 Αυγούστου θέλουμε να βγούμε στις αγορές για δανεισμό. Αυτόνομα, αυτοδύναμα και χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης -διότι προκαλεί "αλλεργία" στο αφήγημα της "καθαρής εξόδου" της κυβέρνησης. Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτό, αλλά θα το συνοψίσω ως εξής: Που μας πας ρε καραμήτρο Τσίπρα; Βέβαια κάποιος θα πει, ναι αλλά από την υπερφορολόγηση έχουν δημιουργήσει "μαξιλάρι ασφαλείας" και θα αντέξουμε για κάποιο διάστημα. Μόνο που αυτό μεταφράζεται σε μια απόλυτη ασφυξία της αγοράς και της οικονομίας. Και βέβαια νομοτελειακά θα μας οδηγήσει σε νέο φούντο. Διότι πόσο θα κρατήσει το "μαξιλάρι"; Η QCM με μια έκθεση έκανε τη Folli Follie να χάσει μισό δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης σε τρεις ημέρες. Τα 19 δισ. ευρώ του "μαξιλαριού" μπορούν να γίνουν χαρτοπόλεμος σε χρόνο dt- παρά το γεγονός ότι στο εγγύς μέλλον η Ελλάδα δεν έχει υψηλές ανάγκες ρευστότητας για την αποπληρωμή των δόσεων. Αν όμως γίνει το πατατράκ, η παραπαίουσα οικονομία μας και η αγορά, θα δεχθούν ένα συντριπτικό πλήγμα. Βέβαια, η απόφαση για την λήψη μιας πιστοληπτικής γραμμής, εναπόκειται στην κυβέρνηση. Σε αυτή την συγκεκριμένη κυβέρνηση... Νομίζω ότι οι αρκούντως ευφυείς αντιλαμβάνονται τη συνέχεια. Θα είναι δραματική.

Υ

Kαλά, άσε τα ...αφηγήματα και πέσε γιά ΥΠΝΟ τώρα γιατί μεσημέριασε! Και μην ασχολείσαι, γιατί εκείνοι που έχουν τα γένια (την Κυβέρνηση) έχουν και τις Παγκόσμιες πληροφορίες και ως εκ τούτου τα ...κτένια!

V

Τι λες ρε παιδί μου... Έχουν τις πληροφορίες; Φοβερό. Όπως τις είχαν και τον Φεβρουάριο του 2015. Και για να σου φρεσκάρω τη μνήμη, τότε ο Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ του Τσίπρα) υπέγραψε την παράταση της δανειακής σύμβασης έως τον Ιούνιο. Και να σου θυμίσω την "πληροφορία"; Με την λήξη της και χωρίς την υπογραφή νέου μνημονίου, τα ελληνικά ομόλογα δεν γίνονται αποδεκτά ως collateral από την ΕΚΤ, και δεν υπάρχει waiver για τις ελληνικές τράπεζες. Ευτυχώς που αυτοί που έχουν τα... "γένια", αξιοποίησαν την "πληροφορία" και δεν μας βρήκε κάνα κακό. Η συνέχεια είναι γνωστή... Εσύ και οι φίλοι σου χορεύατε στο Σύνταγμα και μετά έβρεξε αγγούρια για όλους μας.

Υ

Να ΖΗΤΗΣΕΙ! (Προληπτική γραμμή). ΔΕΝ μας έχουνε εμπιστοσύνη των ΕΛΛΗΝΩΝ! Και ΚΑΛΑ κάνουν! Και ΕΓΩ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα! Πότε γίναμε πειστικοί; (Εδώ οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ σήμερα λένε "Καλά κάνουν και γίνονται "Αρπαχτές" και ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ σε βάρος των πελατών στην Μύκονο! Δηλαδή ΑΣΥΔΟΣΙΑ ο κάθε ένας!) ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ λοιπόν οι Ευρωπαίοι! Να ΑΓΙΑΣΕΙ η μάνα τους!

Γιώργος 45

Δεν θέλουμε waiver για τα ελληνικά ομόλογα (δανεισμός των τραπεζών με "φθηνό" χρήμα), δεν μας ενδιαφέρει να προλαμβάνουμε τις διακυμάνσεις στις καταθέσεις, δεν μας ενδιαφέρει η επιτάχυνσει της άρσης των capital controls και δεν μας ενδιαφέρει η συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Τα μόνα που μας ενδιαφέρουν είναι οι άνετες προσλήψεις στο Δημόσιο και γενικότερα η ταχύρυθμη μετατροπή της χώρας σε Β. Κορέα χωρίς ελέγχους.

ΑΠΟΛΥΣΤΕ

Δημόσιους υπαλλήλους ΤΩΡΑ

Σάββας

Ελπίζουμε να ελευθερωθούν όλα τα κλειστά επαγγέλματα και να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο ενιαίο μισθολόγιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης