«Ζόμπι» οι τράπεζες στη Βενεζουέλα: Μόλις $40 εκατ. η συνολική αξία τους

venezuela-flag-new

Αν και 30 σε αριθμό, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μια μεσάιου μεγέθους τράπεζα της Δομινικανής Δημοκρατίας

Σε μόλις 40 εκατ. δολάρια ανέρχεται η συνολική αξία των 31 τραπεζών της Βενεζουέλας, ποσό που αντιστοιχεί σε μια μεσάιου μεγέθους τράπεζα της Δομινικανής Δημοκρατίας! Αυτό σημειώνει το πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας ότι ο υπερπληθωρισμός που μαστίζει τη χώρα, έχει μετατρέψει τις άλλοτε πανίσχυρες τράπεζες της Βενεζουέλας σε «ζόμπι».

Αν και τράπεζες, όπως η αμερικανική Citigroup και η ισπανική BBVA έχουν διατηρήσει την παρουσία τους στη χώρα, ελπίζοντας σε καλύτερους καιρούς, η αξία των 31 πιστωτικών ιδρυμάτων στη χώρα το 2017 αντιστοιχούσε σε εκείνη μεσαίου μεγέθους τράπεζας της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπως παρατηρεί το πρακτορείο, επικαλούμενο στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής του τραπεζικού τομέα.

Ο συνδυασμός του πληθωρισμού, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο αστρονομικό 8.000% και τα κρατικά ρυθμιζόμενα επιτόκια έρχονται να αποσύρουν το όποιο κίνητρο για τις τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια και να ενισχύσουν τον ισολογισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστώσεις στη χώρα με σταθερό ρυθμό εξαφανίζονται, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία στην ύφεση και τα νοικοκυριά στην εξαθλίωση.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τάκης

Τι έγινε ρε παιδιά, μήπως πήγε κατά εκεί το δίδυμο Τσίπρα - Βαρουφάκη?

Μαρία

Οι εκατομμυριούχοι επενδυτές-Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν περισσότερα χρήματα! Αντί να διατηρούν τα λεφτά τους σε καπιταλιστικά ομόλογα αλλοτριωμένων Χωρών της Δύσης, μπορούν εναλλακτικά να αγοράσουν όλες τις Τράπεζες της Χώρας-πρότυπο τους, να εγκατασταθούν εκεί, και να μας αδειάσουν τη γωνιά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

χρεη

Μετά από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στοιχεία στα οποία αποκαλύπτεται ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

19