«Ζόμπι» οι τράπεζες στη Βενεζουέλα: Μόλις $40 εκατ. η συνολική αξία τους

venezuela-flag-new

Αν και 30 σε αριθμό, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μια μεσάιου μεγέθους τράπεζα της Δομινικανής Δημοκρατίας

Σε μόλις 40 εκατ. δολάρια ανέρχεται η συνολική αξία των 31 τραπεζών της Βενεζουέλας, ποσό που αντιστοιχεί σε μια μεσάιου μεγέθους τράπεζα της Δομινικανής Δημοκρατίας! Αυτό σημειώνει το πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας ότι ο υπερπληθωρισμός που μαστίζει τη χώρα, έχει μετατρέψει τις άλλοτε πανίσχυρες τράπεζες της Βενεζουέλας σε «ζόμπι».

Αν και τράπεζες, όπως η αμερικανική Citigroup και η ισπανική BBVA έχουν διατηρήσει την παρουσία τους στη χώρα, ελπίζοντας σε καλύτερους καιρούς, η αξία των 31 πιστωτικών ιδρυμάτων στη χώρα το 2017 αντιστοιχούσε σε εκείνη μεσαίου μεγέθους τράπεζας της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπως παρατηρεί το πρακτορείο, επικαλούμενο στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής του τραπεζικού τομέα.

Ο συνδυασμός του πληθωρισμού, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο αστρονομικό 8.000% και τα κρατικά ρυθμιζόμενα επιτόκια έρχονται να αποσύρουν το όποιο κίνητρο για τις τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια και να ενισχύσουν τον ισολογισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστώσεις στη χώρα με σταθερό ρυθμό εξαφανίζονται, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία στην ύφεση και τα νοικοκυριά στην εξαθλίωση.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τάκης

Τι έγινε ρε παιδιά, μήπως πήγε κατά εκεί το δίδυμο Τσίπρα - Βαρουφάκη?

Μαρία

Οι εκατομμυριούχοι επενδυτές-Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν περισσότερα χρήματα! Αντί να διατηρούν τα λεφτά τους σε καπιταλιστικά ομόλογα αλλοτριωμένων Χωρών της Δύσης, μπορούν εναλλακτικά να αγοράσουν όλες τις Τράπεζες της Χώρας-πρότυπο τους, να εγκατασταθούν εκεί, και να μας αδειάσουν τη γωνιά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση