Υπόθεση Novartis: Ο Στουρνάρας έκανε μήνυση στους ανώνυμους μάρτυρες «Κελέση» και «Σαράφη»

stournaras_kelesi_sarafis

Με αίτηση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τονίζει πως η απόφαση που έλαβε η εισαγγελέας Διαφθοράς με την οποία επέτρεψε στους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» να καταθέσουν ανωνύμως είναι αντίθετη με την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Μήνυση κατά των ανωνύμων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» οι οποίοι κατέθεσαν στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης Novartis και ισχυρίστηκαν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, όταν υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών δωροδοκήθηκε από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία κατέθεσε ο νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ο κ. Στουρνάρας, στην έγκλησή του ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορεί τους ανώνυμους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Επιπλέον, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος με αίτηση που υπέβαλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τονίζει πως η απόφαση που έλαβε η εισαγγελέας Διαφθοράς με την οποία επέτρεψε στους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» να καταθέσουν ανωνύμως είναι αντίθετη με την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος:


«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

anakoinosi01ΣΧΟΛΙΑ (20)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΟΤΙ Ο Α ,Β,Γ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΠ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ,ΕΦ ΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΧ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

888

Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΖΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ.ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ .

Οι μάρτυρες πήραν καθεστώς

πλήρους προστασίας από την εισαγγελέα ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΈΝΑ και ΠΑΡΆΤΥΠΑ. Αυτό έγινε για να προστατευτούν ακριβώς από αυτές τις μηνύσεις. Για να μην λογοδοτήσουν ποτέ για τα ψέματα τους. Ούτε βέβαια να φανερώσουν ποιοι τους έβαλαν να πουν αυτά τα ψέματα. Οι ψευδομάρτυρες δεν θα καταθέσουν ποτέ ( πως θα μπορούσαν άλλωστε να πουν όσες ανυπόστατες αοριστίες διαβάσαμε). Δεν θα εμφανιστούν πουθενά. Και οι εμπλεκόμενοι στερούνται του δικαιώματος τους να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψη τους.

CR

Το καθεστώς το προστατευόμενου μάρτυρα δεν δόθηκε καθυστερημένα. Προστατευόμενος μάρτυρας σημαίνει καταθέτω με ψευδώνυμο. Η κατάθεση έγινε με ψευδώνυμα. Οι μάρτυρες είχαν χαρακτηριστεί "προστατευόμενοι" πριν καταθέσουν αλλιώς δεν θα άνοιγαν το στόμα τους. Αυτό που δόθηκε εκ των υστέρων είναι ο χαρακτηρισμός μάρτυρες "δημοσίου συμφέροντος". Βέβαια ο νόμος δεν βάζει περιορισμούς για το πότε θα χαρακτηριστεί ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος. Είναι στην ευχέρεια του εισαγγελέα.

Προστατευόμενος μάρτυς

Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος σου. Γι’ αυτό μαγκίτσες αλλού... Εκεί που περνάνε!

Ελένη Λ.

Αυτου του ειδους οι ψευτομαγκιες μας εφεραν σε αυτα τα χαλια. Ο λαικισμος, χαβαλες, παρασιτισμος, .....συνταξεις απο τα 50, περισσοτερο διαδηλωνουμε παρα δουλευουμε, ,.... Εαν δεν ηταν ο κ. Στουρναρας Ι. και ειχαμε δραχμη θα εβλεπα τις ψευτομαγκιες σου.

CR

Οι μάρτυρες δεν είναι ανώνυμοι. Είναι προστατευόμενοι. Η δικαιοσύνη γνωρίζει ποιοι είναι.

Οι μάρτυρες είναι ανώνυμοι

Ανώνυμοι στους κατηγορούμενους. Απαγορεύεται στην διεθνή δικαιοσύνη και από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιός θα δεχόταν να δικαστεί έχοντας απέναντί του ένα ανώνυμο σε αυτόν μάρτυρα? Μάρτυρα ανώνυμο και κρυμμένο για πάντα και που τον προστατεύουν να λέει κάθε στημένη συκοφαντία από την κρυψώνα του. Αυτό είναι εκτέλεση, και βάζουν ένα κουκουλοφόρο να τη κάνει. Που δεν θα τον μάθουμε ποτέ. Παράνομο και απαράδεκτο σε κάθε περίπτωση.

Βάζουν ανώνυμους ψευδομάρτυρες

Αραδιάζουν μερικά προφανή ψέματα για... τροχήλατες. Σε κατα-συκοφαντούν. Δεν απαγγέλουν κατηγορία γιατί ξέρουν τι έστησαν. Σε ξανα-συκοφαντούν με τις εφημερίδες τους (Δείτε σήμερα τίτλο: Αναζητούν το χρώμα του χρήματος). Αυτή είναι η πολιτικο-δικαιοσύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όχι τυχαία αλα Χανιά.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ. ΟΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

Όχι θα σκάσει

Τι μανία και αυτή οι κατηγορούμενοι να κάνουν μηνύσεις αντί να αποδεικνύουν την αθωότητά τους. Μάλλον θέλουν να καθυστερήσουν, να γίνουν εκλογές, να αλλάξει κυβέρνηση και όλα μέλι γάλα. Θα ζητήσουν και τα ρέστα.

dio

Και αν γινουν εκλογες και αποδειχθουν οτι ειναι αθωοι τι πρεπει να γινει τελικα? Γιατι ξερεις ζουμε σε χωρα που ειναι δικαιωμα ολων των ανρθωπων το αθωος μεχρι αποδειξεως του εναντιου. Οχι το αναποδο. Δεν πρεπει να αποδειξουν οτι ειναι αθωοι. Οι αλλοι πρεπει να αποδειξουν οτι ειναι ενοχοι αυτοι οι δεκα...

Δικηγόρος

Απο πού και ως πού είναι κατηγορούμενος ο Στουρνάρας; Δεν εχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αντ' αυτού υπάρχει μαρτυρία που τον εμπλέκει σε μία υπόθεση. Επιπλέον το δικαίωμα κάποιου να καταθέσει μήνυση εναντίον ατόμων που τον κατηγορούν είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα. Επιπροσθέτως το βάρος να αποδείξει την ενοχή κάποιου την έχει ο κατήγορος, όχι ο κατηγορούμενος. Έλεος πια

Jimmy

Οι κατηγορούμενοι έχουν τό τεκμήριο της αθωότητας. Δηλαδή είναι αθώοι , μέχρι την τελευταία δίκη. Εάν δέν κάνουν μηνύσεις , είναι σάν νά αποδέχονται τίς κατηγορίες...

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Βρε αγράμματε,δεν ξέρεις ότι είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να αποδείξει ότι κάποιος είναι ένοχος,και όχι το ανάποδο;Το λέει η νομοθεσία μας αυτό και είναι το ίδιο σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Αμα του βρουν κρυμμένα λεφτά να πάει φυλακή,αλλά όχι επειδή οι αλήτες οι συριζαίοι θέλουν να του κλείσουν το στόμα να βάζουν ψευδομάρτυρες να τον κατηγορούν. Το ίδιο και για τους άλλους 9 βέβαια.

Δελτίο τύπου της ΤτΕ ;;;;;; Ντροπή !

Ποιος είναι ΣΑΡΑΦΗΣ;;; Οι τραπεζίτες που μας ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ !! «Σαράφης» στα Τρίκαλα , «Σαράφης» στη Λάρισα και, κυρίως, «Σαράφης» στην Αθήνα !!!!

ετσι καιρος ειναι ...

ραντεβου στα γουναραδικα για τους κατσαπλιαδες συμμοριτες σε λιγους μηνες θα λιαζονται στον κορυδαλλο .. ολοι απο τους κοκκινους ψευτοσεισσαγελεις μεχρι τους ψευδομαρτηρες ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elliniko_main

Απαλείφεται ο όρος της προηγούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Ελληνικό που καλούσε τους επενδυτές να ζητούν γνωμοδότηση και έγκριση σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο σε ακαθόριστη ακτίνα

8
c01

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό - Με Ελληνες συνεταίρους μετέχουν οι δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στον διαγωνισμό - Η Mohegan με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη και η Hard Rock με την Intrakat του Κωνσταντίνου Κόκκαλη

27
elliniko-ependysi

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για το ίδιο θέμα - Στόχος η επανεξέταση προηγούμενων υπουργικών αποφάσεων, σχετικών με την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου - Δεν θα δώσει άλλη παράταση για τον διαγωνισμό η κυβέρνηση