Σταϊκούρας: Οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία, «σκουπίζουν» πάλι διαθέσιμα φορέων

staikouras

Αφορμή τα νέα φέσια 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και τα ρέπος που εκτινάχθηκαν στα 21 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία» δήλωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας
Χρήστος Σταϊκούρας.

«Κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας» συνέχισε ο ίδιος με αφορμή τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού -τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Μεγάλη Τρίτη από το υπουργείο Οικονομικών- και έδειξαν ότι τα φέσια του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, σε αντίθεση με την δέσμευση της κυβέρνησης για την αποπληρωμή τους, αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας καταγγέλλει το "σκούπισμα" των διαθέσιμων φορέων του Δημοσίου κάτι που συνέβη και το πρώτο εξάμηνο του 2015.


Παραθέτοντας τα στοιχεία ο αρμόδιος τομεάρχης ανέφερε:

- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
- Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.
- Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018.

Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Fidel

Όσο μένουμε ευρώ αυτά θα τραβάμε κόπανε του φιλελευθερισμού !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

gold_09

Ως κύρια επιλογή στην Ελλάδα παραμένει η μετοχή της Alpha bank με σύσταση αγοράς και τιμή- στόχο τα 2,45 ευρώ (12μηνο). Για τις υπόλοιπες μετοχές η σύσταση είναι ουδέτερη σύσταση με την Εθνική στα 2,76 ευρώ, την Εurobank στα 1,03 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,25 ευρώ

uy2_XL

Μια συμφωνία αποικιοκρατικού χαρακτήρα, η οποία φαίνεται να υπαγορεύτηκε από την βιασύνη της κυβέρνησης να κλείσει πάση θυσία, η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για την αποεπένδυση των Ολλανδών από την αγορά της λιανικής, αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες του ντιλ τρεις μήνες μετά τις υπογραφές.