Σταϊκούρας: Οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία, «σκουπίζουν» πάλι διαθέσιμα φορέων

Σταϊκούρας: Οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία, «σκουπίζουν» πάλι διαθέσιμα φορέων

Αφορμή τα νέα φέσια 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και τα ρέπος που εκτινάχθηκαν στα 21 δισ. ευρώ

staikouras
Η κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία» δήλωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας
Χρήστος Σταϊκούρας.

«Κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας» συνέχισε ο ίδιος με αφορμή τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού -τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Μεγάλη Τρίτη από το υπουργείο Οικονομικών- και έδειξαν ότι τα φέσια του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, σε αντίθεση με την δέσμευση της κυβέρνησης για την αποπληρωμή τους, αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας καταγγέλλει το "σκούπισμα" των διαθέσιμων φορέων του Δημοσίου κάτι που συνέβη και το πρώτο εξάμηνο του 2015.


Παραθέτοντας τα στοιχεία ο αρμόδιος τομεάρχης ανέφερε:

- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
Κλείσιμο
- Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.
- Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018.

Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης