Αύξηση 3% στους μισθούς για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

xenodoxoypallhloi

 Η μεγαλύτερη αύξηση από την αρχή των μνημονίων

Η μεγαλύτερη αύξηση βασικού κλαδικού μισθού από την αρχή των μνημονίων συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της υπογραφής της Νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των ξενοδόχων.

Η σύμβαση προβλέπει διετή διάρκεια από 01.01.2018 έως 31.12.2019 και αύξηση +3% , 1,5 % από την 01-01-2018 και 1,5% από την 01-01-2019. Ετσι το 2019 ο βασικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 863, 83 ευρώ.

Επίσης διευκρινίστηκε στο πλαίσιο της σύμβασης η υποχρέωση πληρωμής και ασφάλισης των εργαζόμενων που δουλεύουν τα ρεπώ τους ώστε να αποφεύγονται κρούσματα μαύρης εργασίας.

Οι βασικοί μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 851,06 ευρώ • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 863,83 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 833,11 ευρώ • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 845,61 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 816,62 ευρώ • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 828,87 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 780,40 ευρώ • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 792,08 ευρώ
• για τους σερβιτόρους σε 64,72 ευρώ • για τους σερβιτόρους σε 65,70 ευρώ
• για τους βοηθούς σερβιτόρων σε 56,44 ευρώ • για τους βοηθούς σερβιτόρων σε 57,29 ευρώ.

Επιπλέον ενσωματώθηκε στην Σύμβαση η ειδικότητα των τεχνιτών Ζαχαροπλαστών (στην Α΄ύξης κατηγορία) και των Βοηθών Τεχνιτών Ζαχαροπλαστών (στην Γ΄ Κατηγορία) που απασχολούνται στα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής των Ξενοδοχείων, διότι δεν καλύπτονται από την Κλαδική Σύμβαση Ζαχαρωδών. Διασφαλίστηκε επίσης ότι δεν μπορούν να θιγούν οι αποδοχές όλων όσων διατηρούσαν τους προβλεπόμενους μισθούς και τριετίες αυτής της ΣΣΕ, ενώ όσοι είχαν τροποποιήσει ως τις 31.12.2017 τις ατομικές τους συμβάσεις και οι μισθοί τους εκκινούσαν ακόμη και από το επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη θα επωφεληθούν πλήρως από τους βασικούς μισθούς και τα επιδόματα της ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Καταργήθηκε επίσης η δυσλειτουργική διάταξη από το 2013 που έδινε τη δυνατότητα στους εργοδότες για 2ωρη υπερεργασία πέραν του 8ωρου και ρυθμίστηκε η υποχρέωση αμοιβής και απασχόλησης όλων των εποχικά εργαζόμενων συναδέλφων που απασχολούνται σε ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης, με ανάλογη ωφέλεια για την κοινωνική ασφάλιση αφού οι εργοδότες που θα επικαλεστούν την Κλαδική Σύμβαση και θα αναγγείλουν απασχόληση σε ημέρα ρεπό, είναι αυτονόητο ότι θα οφείλουν αμοιβή και ασφάλιση στους εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

πρωην ξενοδοχος

ποιοι ξενοδοχοι ? αυτοι δεν εκπροσωπουν ουτε το 3% των ξενοδοχων και ομως υπογραφουν για λογαρασμο τους για να τα εχουν καλα με την κυβερνηση και να κερδισουν και το κατι τις τους....Δυστυχως οπως σε ολους τους συνδικαλιστικους φορεις ολα ειναι πολιτικες σκοπιμοτητες και ειναι μια απο τις βασικες αιτιες της σημερινης μας ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ.

Νίκος

Ήρθε η ανάπτυξη!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

esm

Ο γενικός γραμματέας του ESM αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει σε μόνιμη βάση την εμπιστοσύνη των επενδυτών, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της – Τι αναφέρει στο τριμηνιαίο μήνυμά του προς τους επενδυτές 

1
ypourgeio_main

Το πλεόνασμα ανήλθε στα 3,157 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ωστόσο μικρότερο σε σχέση με πέρυσι -  Πτώση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος λόγω υπερφορολόγησης και ρυθμίσεων παλαιών χρεών - Περικόπηκαν προνοιακές δαπάνες - Λιγότερες επιστροφές

1
telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.