Στο 3,5% κινείται το επιτόκιο του 7ετούς ομολόγου

Στο 3,5% κινείται το επιτόκιο του 7ετούς ομολόγου

Ανοιχτό το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο - Συγκρατημένη αισιοδοξία απ' τους αναδόχους για την πρώτη νέα έκδοση απ' τη χώρα μας απ' το 2014

Στο 3,5% κινείται το επιτόκιο του 7ετούς ομολόγου
Ο ΟΔΔΗΧ ξεκίνησε την πολυαναμένομενη έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου, ανοίγοντας σήμερα το βιβλίο προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες το guidance για το επιτόκιο ξεκίνησε απ' το 3,75% ενώ μετά τις πρώτες τοποθετήσεις προσφορών φαίνεται πως έχει υποχωρήσει και πλέον κινείται πέριξ του 3,5%.

Το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ήθελε ένα επιτόκιο γύρω στο 3,3% με 3,45%. Ωστόσο θεωρεί πως πιο σημαντικό είναι να επιτευχθεί ο στόχος προσέλκυσης σοβαρών θεσμικών επενδυτών και όχι μόνο hedge funds. Και αυτό καθώς θα ήταν μία καλή ένδειξη ότι υπάρχει καλή βάση για την προσπάθεια εξόδου απ' το πρόγραμμα του ESM και διατήρηση της πρόσβασης της χώρας στις αγορές. Ως εκ τούτου πηγές του οικονομικού επιτελείου όλες τις τελευταίες ημέρες έλεγαν πως το επιτόκιο της έκδοσης δεν αποτελεί προτεραιότητα. 

Αξιοσημείωτο της σημερινής έκδοσης είναι το γεγονός ότι δεν διευκρινίζεται το ύψος της αν και είχε διαμηνυθεί πως θα αναζητηθούν 3 δισ ευρώ. Διευκρινίζεται, ωστόσο, πως το μέγεθος της έκδοσης θα το καθιστά τίτλο αναφοράς. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο



Μεταξύ των αναδόχων υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το επιτόκιο της έκδοσης και τη διαμόρφωση των αποδόσεων στη δευτερογενή αγορά. Ωστόσο υπάρχει και μικρή ανησυχία με δεδομένο ότι το κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές δεν έχει ομαλοποιηθεί μετά τις πρόσφατες ισχυρές αναταράξεις που είχαν οδηγήσει εξάλλου στην μετάθεση της έκδοσης που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τρίτη. 

Τραπεζίτης δήλωνε χθες στο Reuters ότι η Πέμπτη είναι μια καλή μέρα για την έξοδο στις αγορές. «Το παράθυρο είναι ανοιχτό καθώς δεν αναμένονται και σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις», σημείωσε. «Ο EFSF (σ.σ. ο οποίος είδε προσφορές άνω των 14 δισ. για έκδοση 3 δισ. ευρώ) έδειξε ότι δεν υπάρχει έντονη διάχυση από τις μετοχές στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος. Τα χθεσινά deals προχώρησαν και δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό με την Ελλάδα, εάν η τιμολόγηση είναι ορθή».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης