Με χίλιες κατασχέσεις την ημέρα «χτυπά» η εφορία 4,2 εκατ. φορολογουμένους

Με χίλιες κατασχέσεις την ημέρα «χτυπά» η εφορία 4,2 εκατ. φορολογουμένους

Παρόλα αυτά τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν 1,2  δισ. σε ένα μήνα

Δύο κατασχέσεις σε κάθε λεπτό του ωραρίου λειτουργίας τους, έκαναν οι εφορίες 
της χώρας τον μήνα Οκτώβριο!

Παρόλα αυτά, την ίδια ώρα οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονταν αντί να μειώνονται κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον μήνα Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι αποκαλυπτικά:

-Στις 22 εργάσιμες ημέρες που είχε ο μήνας Οκτώβριο επιβλήθηκαν 22.903 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κυρίως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών (εις χείρας τρίτων). Δηλαδή καθημερινά οι εφορίες έκαναν 1.041 «φοροεπιθέσεις» σε οφειλέτες εντός του οκταώρου λειτουργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι γίνονταν 130 κατασχέσεις κάθε μία ώρα  ή 2,2 κατασχέσεις το λεπτό.

-Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε 172 εκατ. ευρώ για «παλαιά χρέη» προ του 2017 και άλλα 331 εκατ. ευρώ για νέα ληξιπρόθεσμα από τρέχοντες φόρους της χρονιάς., δηλαδή συνολικά μισό δισ. ευρώ.

-Παρόλα αυτά τον μήνα Οκτώβριο οι φορολογούμενοι άφησαν νέα χρέη από απλήρωτους φόρους 1,187 δισ. ευρώ. Και αυτό γιατί 1 στους 6 (16,89%) δεν πλήρωσε εμπρόθεσμα τον ΦΠΑ, 2 στους 5 (42,88%) δεν πλήρωσαν τον φόρο εισοδήματος, 1 στους 4 δεν πλήρωσε ΕΝΦΙΑ ενώ 1 στις 7 επιχειρήσεις δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

Με βάση τα στοιχεία, μέχρι τον Οκτώβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία εκτινάχθηκαν στα 99,7 δισ. ευρώ. Τον Οκτώβριο η ΑΑΔΕ κατέγραψε 89,307 δισ. ευρώ «παλαιά» ληξιπρόθεσμα χρέη (προ του 2017) ενώ τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα που γεννήθηκαν μέσα στη χρονιά είχαν φτάσει στα 10,444 δισ. ευρώ (έναντι 9,257 δισ . που είχαν φτάσει ως τον Σεπτέμβριο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, οι οφειλές αυτές ανήκουν σε 4.170.753 φορολογούμενους, δηλαδή πάνω από τους μισούς ενεργούς ΑΦΜ της χώρας. Δύο στους τρεις οφειλέτες ( 59,03%) βρίσκονται ήδη υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Στους 1.014.295 έχουν ήδη επιβληθεί και άλλοι 1.718.371 βρίσκονται στον προθάλαμο και απειλούνται με κατασχέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

@

Αυτό είναι το........ "ηθικό" πλεονέκτημα της αριστεράς!!!!!!! Καρανίκας for President και όλα τα άλλα δεν ενδιαφέρουν...... ούτε τους Ρουβίκωνες!!!!

Nikos

Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει και με τα εκκαθαριστικά του 2017. Δεν θα κυνηγήσουν κανέναν που δήλωσε τα μισά ή τα υποπολλαπλάσια του 2016 (και κυνήγι εννοώ ελέγχους). Όσοι πληρώνουν ακόμα τίμια εφορία και ΕΦΚΑ, απλά θα είναι απίθανο να αντέξουν. ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ, οι προστάτες των λαμόγιων και της φοροδιαφυγής.

Πολίτης

Τα νησιά, ιδίως τα μικρά και ακριτικά, δεν θα έπρεπε και να φορολογούνται, αλλά να επιδοτούνται. Σε λίγο οι μόνοι κάτοικοι εκεί θα είναι Τούρκοι και λαθρομετανάστες.. τελικά θα έχει δίκιο που τα διεκδικεί η Τουρκία..

Νοικοκυραιοιιοίοι!

Μόνο ένα σας σώζει για να μην κοιμάστε σε παγκάκια. Να έχουμε πραγματικό κομουνισμο και να γίνουμε Βόρειος Κορέα. Μόνο ο Στάλιν σας σώζει. ..πλούσιοι μου!

ola stin fora

Κάντε κατασχέσεις κάθε μέρα πόσες 1000 - 2000 - 3000 - 10000 - 50000 πόσα θα μαζέψετε τα ληξιπρόθεσμα ξέρετε που έχουν φτάσει οι πολίτες να δούμε πότε θα κάνουν κατασχέσεις στο κράτος από τα λεφτά που τους χρωστάει και οι πολίτες κάνουν τα κορόιδα

Gh

Αίσχος ....θα πρέπει να πληρώνουν μόνο αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς...οι υπόλοιποι εάν και όποτε θέλουν....κι αν δεν φτάνουν τα λεφτά δάνειο από τους κουτοφραγκους το οποίο θα φορτωθεί σ αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς...και οι υπόλοιποι εάν και όποτε θέλουν....και εάν δεν φτάνουν τα λεφτά δάνειο από τους κουτοφραγκους...

Μαρία

Δεν είναι μόνο η Μύκονος... πηγαίνετε μια βόλτα από Φολεγανδρο! Το όργιο της φοροδιαφυγής! Και όχι μόνο στα νησιά... Ακόμα και στο κάθε κουτσοχωρι έμαθαν μια ζωή να μην κόβουν αποδείξεις...

Σ. Π. minimarket

Ολα αυτά για να έχουμε να πληρώνουμε τους ΔΥ. Εαν δεν πληρώνετε όσοι είσαστε στον ιδιωτικό τομέα θα έρχονται οι ΔΥ οι ιερές αγελάδες του τόπου και θα σας τα παίρνουν με το ζόρι. Οι ΔΥ άλλωστε δεν έχουν επιχειρήσεις, έχουν και πέρνουν μερίδιο από τις δικές μας!

AΣΕ ΤΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ !! ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Δ.Υ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !! ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΙΑ ΡΩΤΑ ,ΜΑΘΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ !

πρώτη φορά αριστερά

και οι φόροι προς τις μεσαίες και χαμηλές τάξεις αυξήθηκαν κατά 40% ενώ οι φόροι στις υψηλές αυθήθηκαν περίπου στο 10%. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται στις ακριβές περιοχές, ενώ πλειστηριάζονται ακίνητα αξίας 10-20 και 30 χιλιάδων ευρώ για οφειλές 500 και 1000. Οι συντάξεις μειώθηκαν 30%-40% από εκεί που τις άφησε η ΝΔ ενώ κόβεται το ΕΚΑΣ και δεν αποδίδονται συτνάξεις εδώ και 2 χρόνια. Επίσης κατάσχονται επιδόματα, συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων και μισθοί χαμηλόμισθων. Καταργείτε η έννοια της πρώτης κατοικίας ενώ διόδια μπαίνουν παντού ακόμα και μέσα σε πόλεις (έρχεται). Οι κυβερνώντες κυκλοφορούν με τις λιμουζνάρες που έβριζαν και με τα lear jets που θα πουλούσαν ενώ οι αυτοκτονίες συνεχίζονται χωρίς μείωση, η ανεργία καλπάζει κάτω από την κάλυψη της ημιαπασχόλησης και τα funds αγοράζουν κάθε τι Ελληνικό, σπίτι, τράπεζα, ξενοδοχείο, παραλία, θάλασσα και έρχεται κι η ακρόπολη. Οι τσιριζαίοι σκούζουν σαν τα σκυλιά ενώ το καραβάνι-Ελληνικός λαός πληρώνει για να καλοτρώνε με 10 μασέλες. Πολλά από τα παραπάνω ίσως έπρεπε να γίνουν, πολλά όχι και όλα έγιναν με το λάθος τρόπο και τη λογική του όλοι ίδιοι είναι. Μισό εκαττομύριο Έλληνες, όχι Ελληνόπουλα, αλλά μεγάλοι παραγωγικοί άνθρωποι με τις οικογένειες τους έφυγαν από την Ελλάδα και χιλιάδες σκοτώνονται από τα μαγκάλια καθώς οι αριστερά δεν τους δίνει πετρέλαιο. 23 σκοτώθηκαν στην Μάνδρα ενώ η Δούρου επένδυε τα χρήματα των αντιπλυμμηρικών στις πρωτοβουλίες Βαρουφάκη. Να συνεχίσω ή φτάνει ο ξευτιλισμός του Ελληνικού λαού από ένα μάτσο λεχρίτες που τρώνε δίχως αύριο μην προσπαθώντας ούτε για τα απολύτως απαραίτητα, όπως θέρμανση, νερό και φαγητό.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Αλήτες......ένας Παπαδόπουλος σας χρειάζεται τώρα......

@Αλήτες....ένας Παπαδόπουλος σας χρειάζεται τώρα.

Τώρα σου ...λείπει?? Οταν τον είχαμε δεν τον εκτιμούσαμε(!) και τόσο πάντως....Φάε τώρα κουμμουνισμό με το τσουβάλι!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trape3

Η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κατά το παρελθόν είχε διαπιστώσει παραβιάσεις του ανταγωνισμού στα σχήματα αναβαλλόμενης φορολογίας που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθούν τα κεφάλαια των τραπεζών

f1new1

Οι οικονομικές επιδόσεις και οι νέοι σχεδιασμοί των πρωταγωνιστών του κλάδου των σούπερ μάρκετ - Πώς δύο παίκτες κατάφεραν να ελέγχουν το 50% της αγοράς και οι μεγάλες προσπάθειες των άλλων μεγάλων του κλάδου