Χαριστική βολή στους ελεύθερους επαγγελματίες - Ψηφίζεται το νέο «κύμα» εισφορών

Αύξηση των εισφορών κατά 38% καθώς επιβάλλονται σε πιο διευρυμένη βάση - Τα μέτρα που ισοδυναμούν με δήμευση των δηλωθέντων εσόδων των ελεύθερων επαγγελματιών

Μετά από μήνες καθημερινής μάχης με το άγχος της επιβίωσης κάτω από το ασφυκτικό πλαίσιο που επέβαλε πέρυσι ο νόμος 4387/2016 με τους φόρους Τσακαλώτου και τις εισφορές του
Κατρούγκαλου που «δημεύουν» ως και το 70% των εσόδων τους, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες κατάφεραν να μην κλείσουν κάθε νόμιμη δραστηριότητα θα δουν απόψε ένα νέο «κύμα» εισφορών να ψηφίζεται στη Βουλή

Ο καινούργιος νόμος που μπαίνει στη ζωή μας και με τον οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε (για όσους αντέξουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα και δεν ακολουθήσουν όσους ήδη έχουν φύγει) φέρνει αυξήσεις στις εισφορές ακόμη και κατά 38% καθώς επιβάλλονται σε πιο διευρυμένη βάση.

Ο τρόμος μπροστά στο άγνωστο

Πέρα των επιβαρύνσεων, το χειρότερο για όσους έχουν απομείνει ενεργοί είναι η αβεβαιότητα που προκαλούν οι αλλαγές μόλις πρόσφατα ψηφισμένων νόμων που πριν καν αρχίσουν να εφαρμόζονται (εισφορές ΕΦΚΑ) αλλάζουν ήδη αλλά προς το χειρότερο και από τώρα προαναγγέλονται και νέες αλλαγές για το 2019. 

«Πρόκειται, προφανώς, για μια κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα (...) οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών» υποστηρίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο για τα νέα μέτρα. 

Αυξήσεις ως 38%

Η καθιέρωση από το 2018 νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών θα φέρει αυξήσεις για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Οι εισφορές θα υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές που έχουν καταβληθεί στον ΕΦΚΑ. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών ανατρέπεται ο νόμος Κατρούγκαλου και τα ασφάλιστρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες θα είναι αυξημένα έως και κατά 11,95%, ενώ για τους επιστήμονες η αύξηση ενδέχεται να φθάνει και στο 22,95%. Και αυτό, εφόσον υπολογιστεί η έκπτωση της τάξης του 15% στο τελικό ποσό εισοδήματος βάσει του οποίου θα γίνουν οι νέοι υπολογισμοί. 

Μετά το 2018 η έκπτωση αυτή καταργείται και από το 2019 οι εισφορές εκτοξεύονται σε υψηλότερα επίπεδα!
 
Για παράδειγμα, η επιβολή εισφορών επί των... εισφορών, σε εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία της τάξης των 10.000 ευρώ το 2017, θα οδηγήσει σε εισφορές 2.695 ευρώ. Επί του νέου διευρυμένου εισοδήματος, οι εισφορές το 2018 θα ανέλθουν σε 2.908 ευρώ (+7,9%) και σε 3.421 ευρώ το 2019 (+27%).  

Στην περίπτωση γιατρού ή δικηγόρου με αντίστοιχο εισόδημα της τάξης των 10.000 ευρώ το 2017, οι εισφορές θα είναι 3.795 ευρώ. Το εισόδημα θα... διευρυνθεί το 2018 σε 11.725 ευρώ και οι εισφορές θα ανέλθουν σε 4.450 ευρώ (+17,3%), αλλά το 2019 θα εκτιναχθούν στα 5.235 ευρώ (+38%) καθώς το εισόδημα θα υπολογιστεί στις 13.795 ευρώ.

Πέραν αυτών ο «θάνατος του εμποράκου» ολοκληρώνεται με τις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό και την ολική κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Δείτε βίντεο: Χαριστική βολή στους ελεύθερους επαγγελματίες - Ψηφίζεται το νέο «κύμα» εισφορών


ΣΧΟΛΙΑ (190)

ΕΕ

ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΠΛΗΡΩΝΑ 6000 ΕΩΣ 12000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΗΛΙΚΙΑ....ΤΩΡΑ 2300 ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΛΗΡΩΝΩ 3000. ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ..ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

XD

Ρε λαμόγιο μόνο 4000 ευρώ εισόδημα δηλώνεις και κάνεις τον επαγγελματία; Να ποιος κλέβει και

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ???

10 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΝ ΣΟΥ ΕΚΟΒΕ ΦΙΛΕΛΕ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΣ ΠΩΣ ΤΖΙΡΑΡΕΙ ΚΑΠΟΥ 25 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ-ΕΝΟΙΚΙΑ-ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ-ΦΠΑ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 10 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΦΚΑ 26,95%. ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΡΓΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ...

XD

Δηλαδή έχει επιχείρηση με ενοίκια, υπαλλήλους, κλπ και βγάζει 10 χιλιάρικα το χρόνο. Δηλαδή ζει με 800 ευρώ το μήνα σαν επιχειρηματίας; Αυτός δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο στο δημόσιο. Μιλάει όμως και κάνει τον αριστερό. Έχει αυτοκίνητο, έχει σκάφος, έχει εξοχικό; Τι λέτε ρε λαμόγια, έτσι χρεοκοπήσαμε και κάνετε τους αριστερούς πανάθεμά σας

ΔΥΣΤΗΧΩΣ

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ....ΠΕΡΑΣΕ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΕ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 8000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.....ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΕΩΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ,ΝΑ ΕΧΕΙΣ 10000 ΚΕΡΔΟΣ Κ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ 8000 ΕΙΣΦΟΡΑ....ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (με οριο τα 7500 για να μην γλιτωσουν φοροφυγαδες) ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΓΙΑΤΙ 10% ΜΕΓΑΛΟ ΕΕ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ Κ 90% ΛΙΓΟΤΕΡΑ.....

Δεξιός

Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι το μοντέλο τίμιου επιχειρηματία που μας δίνεις δεν έχει πληρώσει ποτέ του ούτε ένα ευρώ φόρο στο δημόσιο..

οσο υπαρχουν φανατικοι ευρωπαιστες και

ουρακοταγκοι του μνημονιου και του ευρω δεν σωνομαστε συννελληνες.

Σουπερ

Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Όσο υπάρχουν άσχετοι σαν εσένα που όμως προσπαθούν και μάχονται να εκφέρουν γνώμη τόσο δεν σωνόμαστε. Η δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή όσο και το πνεύμα όσων την απαρτίζουν, γι'αυτό και αποτύχαμε..

Γεωμέτρης

Πρέπει να είσαι στόκος για να πληρώσει κάποιος φόρους σε αυτό το κράτος. Δηλαδή, δεν θα πάω διακοπές, για να πληρώσω φόρους? Τι λέτε ρε? Πληρώστε εσείς. Θα κλέβω μέχρι να εξατμιστεί ο Ατλαντικός. Και μην δώσετε παράδειγμα "δεν θα έχεις γιατρούς στο νοσοκομείο." Με αυτά που κλέβω, πληρώνω ιδιώτη γιατρό και με έχει στα ώπα ώπα.

Σουπερ

Μέσα, κι εγώ τα ίδια πήρα απόφαση.. Σιγά μην κάτσω το καλοκαίρι μου να κλάψω και να πληρώνω τα σπίτια των αγράμματων που πήραν για τις πολωνές και τώρα προφανώς και πέσαν έξω.. Πάμε και για ποτάκι εάν θέλεις σύντροφε στην μάχη!

Γεωμέτρης

Έλα Ιόνιο τον Αύγουστο. Εκεί θα βόσκαω!!!

Σούπερ

Ωραίος. Πάμε και βόλτα με το σκάφος (αδήλωτο προφανώς μπας και το πάρουν για να πληρώσω τον Καρανίκα). Άσε τα κορόιδα να πλερώνουν τους αργόμισθους!

Κλαψουρα

Τι εγινε τα κοβουμε στα μετρα μας τα σχολια. Μονον εαν εισαι ο Αγυριστος κανεις ποστ καμμια 30 φορες.

Ερντογάν

Θά έρθω μόνο καί μόνο νά πηδήξω τούς ΔΥ καί τούς Συριζαιους.Και χωρίς λαδακι.

Μαρία Νάξος

Μια ζωή οι μισθωτοί κ οι συνταξιούχοι πλήρωναν το.. μάρμαρο! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κ οι αγρότες δήλωναν το.... αφορολόγητο! Κάποτε έπρεπε να αρχίσουν κ αυτοί να πληρώνουν! Αν τους ξίνισε... ξυδάκι! Κ το... λαδακι κρατήστε το. Μπορεί να σας χρειαστεί!

Μαντεψε ποιος χάνει

Ακου λοιπόν πως έχεις το πράγμα. Επειδή ο λογαριασμός με τους φόρους δεν βγαίνει, οποιος θέλει απόδειξη πληρώνει τους παράλογους φόρους πρώτα. Πόσοι μαντεύεις οτι θελουν αυτήν την απόδειξη; Ποιος χάνει; Αποδείξεις μόνο όταν γίνει λογική η φορολογία και οι εισφορές. Κατάλαβες; Γίνε ΕΣΥ ελευθερη επαγγελματίας και ΔΙΝΕ ΕΣΥ αποδείξεις και μετά σχολίασε το αρθρο. ΣΕ αφήνω τώρα, εχω να σχεδιάσω τις διακοπές μου: Ιsland-hopping στις κυκλάδες. Μάντεψε και πόσες αποδείξεις θα πάρω απο τους ελευθερους επαγγελματίες εκεί...

Σούπερ

Καλά Μαράκι... εσύ δηλ. δεν φταίς που πας για ποτάκια σε γκλάμουρ μπαράκια, πληρώνεις τα κέρατά σου και δεν ζητάς απόδειξη; Όταν θέλεις να πάρεις ένα άχρηστο gucci, εάν σου πει ο άλλος ότι χωρίς απόδειξη θα το πάρεις -30% κάνεις σαν μικρό κοριτσάκι... Αλλού λοιπόν τα ξυδάκια, εγώ πληρώσω δεν πληρώσω κάτι χρήσιμο κάνω, θα έχω δουλειά και επομένως λεφτά στην τσέπη μου. Εσένα να δω πως θα ζήσεις και τί θα σου έχει απομείνει να παρουσιάσεις ως άνθρωπος χωρίς MAC και Prada. Νοικοκυρούλα.

Δ.Υ

σιγα τους φορους που πληρωνουν οι ελευθεροι επαγγελματιες. Μια χαρα κονομανε ολοι. Μονο εμεις ειμαστε ριγμενοι που δουλευουμε σαν τα σκυλια για εναν παλιομισθο

γελανε ολοι οι υπολοιποι

πληρωνουν τις κλεψιες, λαμογιες, ψευτιες τους. ολοι βγαζαν 7.999 ευρω το χρονο.. με αφορολογητο 8.000, και μολις πηγε το αφορολογητο στα 5.000, βγαζαν 4.999 το χρονο!.. στην πρωτη πλημυρα, αρρωστεια κτλ, πρωτοι βριζανε, που ειναι το κρατος.. ουστ αν δεν μπορουν.

@@@@

Καρανίκα εσύ???????

μακιςςς

Σωστός! Όλοι! Ακόμα και αυτοί που κλείσανε. Κόλπο είναι. Κάνουν πως πεινανε. Τι άλλη απόδειξη θες..οι αυτοκτονίες σταμάτησαν μαχαίρι μόλις άρχισε να παίζει ο νταουλιερης.

και εγώ έκλεισα

για να μην πληρώνω μία στο κράτος. Εκλεισα βιβλία με το που έγινε το δημοψήφισμα. Τα 200Κ αποταμιεύσεις τα είχα βγάλει έξω, βέβαια, από τότε που ήρθε ο τσίπας. Κάτσε στον άξονα τώρα και περίμενε να σου πληρώνω το μισθό παλιοκηφήνα... Αν θες λεφτά, οπως λές, βάλε το μυαλό να δουλέψει και επιχείρησε.

δικηγόρος

see you in Court, γατάκια της κυβέρνησης

Nick talis

Υποχρεωτικο δικαιο φιλε, πες τα στους εξω, ποιο ελληνικο συνταγμα;! Το δικαιο της ενωσης πανω απο ολα. Και πες και ευχαριστω.

Γέροντας

Η καλύτερη συμφέρουσα λύση για κράτος, κοινωνία και τους ίδιους τους απόμαχους ηλικιωμένους είναι η νομοθέτηση ευθανασίας συνταξιούχων άνω 70 ετών, ώστε να γλυτώσουν από τα βάσανα και τη δυστυχία του μάταιου αυτού κόσμου, ελπίζοντας σε μια καλύτερη μεταθανάτια ζωή. Προτεραιότητα έχουν οι λεβέντες της πραγματικής οικονομίας της ελεύθερης αγοράς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

Συνταξιούχος

Αρχίζουν έρανοι και συσσίτια για ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, ψυχολόγους, λογιστές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, κέντρων διασκέδασης, ταβερνών, καφετεριών, συνεργείων αυτοκινήτων, φανοποιείων, καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, τροφίμων κλπ. Σαν δεν ντρέπονται.

Ελεύθερος

Θα σε περιμενω στο συσσίτιο οταν δεν θα εχω να πληρωνω τη συνταξη σου.

οταν λες 'πληρωνω'?

Δηλαδή δηλωνες/δηλώνεις ΟΛΑ σου τα εισοδήματα? Γιατί π.χ. αν έβγαζες 40.000 και δηλωνες 15.000,' πληρωνες' φόρο για τα 15.000. Στη πραγματικοτητα ομως ΕΚΛΕΒΕΣ!

Σούπερ

Μέχρι στιγμής έρανος γίνεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες για Δ.Υ. και συνταξιούχους που αυτοί φτιάξανε το σύστημα ''δεν πληρώνω εισφορές'' στην Ελλάδα και τώρα αφού παρέδοσαν χρεωκοπημένο κράτος μπανανία θέλουν και μεγαλύτερη σύνταξη από τον μισθό που θα έπερναν τα εγγόνια τους εάν μπορούσαν να βρουν δουλειά.. Εγώ όμως δεν σε πληρώνω, Γαϊδούρι..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oikonomikwn-1440x564_c

Δεσμεύθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες

oil

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα πτώση 1,08 δολαρίων στα 79,72 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τις 8 Μαΐου

nhsia

Η παράταση ζητείται διότι, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που επέβαλαν την παράτασή τους μέχρι 30/6/2018, καθώς οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς τα νησιά έχουν αυξηθεί