Νέα μείωση μισθών: Ούτε 394 ευρώ μικτά για την μερική απασχόληση!

Νέα μείωση μισθών: Ούτε 394 ευρώ μικτά για την μερική απασχόληση!

587.924 εργαζόμενοι αμείβονται με 393,79 ευρώ το μήνα - Στα 1.176 ευρώ μικτά ο μέσος μισθός στις επιχειρήσεις

Ούτε με 394 ευρώ δεν αμείβονται οι 587.924 εργαζόμενοι που βρίσκονται υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ από την ανάλυση των περιοδικών δηλώσεων του Μαΐου του 2016, που καταγράφουν νέα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. 

Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 51,02€ και ο μέσος μισθός σε 1.176,13 ευρώ, αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,72 ευρώ και 393,79 ευρώ. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 41,09 ευρώ και ο μέσος μισθός 560,06 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2016 το μέσο ημερομίσθιο ήταν 52,07 ευρώ ο μέσος μισθός σε 1.219,74 ευρώ, ενώ αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονταν σε 23,51 ευρώ και 405,51 ευρώ. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο ήταν 41,38 ευρώ και ο μέσος μισθός 565,66 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι στις κοινές επιχειρήσεις η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες.

Για τον Μάϊο του 2016, στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 63,03% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 58,90%.

Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση, αντιπροσωπεύει το 84,96% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,68%. Στο σύνολο των ασφαλισμένων η μέση απασχόληση είναι 21,07 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,20 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 13,63.


ΣΧΟΛΙΑ (44)

βρε πανιβλακες του ιδιωτικου τομεα

εχετε τους δημοσιους και αντι να ερθετε σε ρηξη καθοσαστε και τους κοιτατε να σας ταλαιπωρουν με τη γραφειοκρατια ...καλα να παθετε . αν συνεβαινε το αντιθετο , θα ειχαν σταματησει τα παντα και θα ειχε καει η ελλαδα ... πανιβλακες ιδιωτες !

με 4 δουλειες μερικης απασχολισης

και εισαι ΟΚ

kerastas

Καπιταλιστικα σκυλια λιγες ειναι οι ωρες σας

γιατι τι εγινε?

διοριζεσαι στο δημοσιο και ..ησυχασες?

Πέρα από κομματικούς φανατισμούς και οπαδισμούς.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ! Δεν είναι εικόνα Ευρωπαϊκής χώρας αυτή. Αυτοί που παίρνουν τα 200 και τα 300 ευρώ,είστε εσείς,τα αδέρφια σας, τα παιδιά σας! Είστε εντελώς κολλημένοι να αλληλοκατηγορείστε!! Ξεχάστε για μια στιγμή τα...μπιπ τα κόμματα και τους...μπιπ τους φανατισμούς σας! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ; ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!! ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!! Οι αξιοπρεπείς μισθοί θα έπρεπε να είναι ΕΘΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! Κι όχι να κατηγορεί ο ένας τον άλλον πάνω από μια διαλυμένη χώρα!! Αυτό το ηλίθιο αλληλοφάγωμά μας, βλέπουν οι ξένοι ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ,μας έχουν από κάτω με Μνημόνια επί 7 χρόνια (και ποιος ξέρει πόσα ακόμα...).Ροζ και μπλε και πράσινα τρολς...ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ!!! Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!

Bamboo

ΑΨΟΓΟΣ!!!

Κάποιος

Φίλε μου, δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση το μνημόνιο. Δεν μας έχουν από κάτω 7 χρόνια, πήγαμε από κάτω. Η ευθύνη; Όλη δική μας. Η ανάληψη της ευθύνης είναι το πρώτο βήμα για την λύση του προβλήματος, δυστηχώς δεν φαίνεται να έχει γίνει ούτε αυτό.

Το φρύδι μου

Και όταν η αίτηση σου για αξιοπρεπή μισθό ικανοποιηθεί σύντροφε, να τη δώσεις και σε άλλους λαούς να την κάνουν και εκείνοι. Μην ξεχάσεις το χαρτόσημο στην αίτηση. Η δημιουργία πλούτου απαιτεί καθαρογραμμένη αίτηση με 2 χαρτόσημα.

Ampos

Άλλος ένας βλακας κομμουνιστής που πιστεύει ότι οι μισθοί αυξάνονται με πορείες και διαμαρτυρίες. Στην ουρά για το κουπόνι θα φτάσεις και μυαλό δεν θα βάλεις.

ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΟΜΩΣ , ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ 10000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ , Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ 2500 Κ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕς ΓΙΝΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΝΕς Κ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ 2000.....

εργολάβος ανθρωπίνου δυναμικού

περιμένω να έρθει η Ν.Δ κυβέρνηση να διώξει τις καθαρίστριες να ξαναπάρω δουλειές δημόσιο ΔΕΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ έχω εταιρία σεκιούριτι και καθαρισμού κτιρίων . 2,000 ευρώ θα παίρνω για τη καθαρίστρια το μήνα από το κράτος και θα τις δίνω 200 ευρώ το ίδιο και στους σεκιούριτι . Αν δείτε στη ανάρτηση στο διαύγεια τα λεφτά που παίρναμε επί Σαμαρά Βενιζέλου. Τώρα μας κλείνουν. Αν τους αρέσει αλλιώς θα βγάλω άδεια σεκιούριτι σε πρόσφυγες και θα τους βάλω σεκιούριτι στα νοσοκομεία με 200 ευρώ το μήνα Τώρα φυτοζωούμε σε μερικά νοσοκομεία χάσαμε την εργολαβία και προσέλαβαν συμβασιούχους σεκιούριτι με 500 ευρώ το μήνα, διάβαζε της ανακοινώσεις όλο πρόσληψης τελευταία, και μας διώχνουν και ελάχιστες εργολαβίες που έχουμε μπαίνουμε και μέσα αν κάνει καταγγελία ο εργαζόμενος .Αν δεις τους κωδικούς πληρωμών απο το διαύγεια επι σαμαρά βενιζέλου 3,000 ευρώ για τον κάθε σεκιούριτι παίρναμε το μήνα και του δίναμε 350 ευρω μισθό, και κοίτα και τους κωδικούς 2016 δραμα μας κυβερνανε κομμουνιστες και ειναι εναντίον του ιδιωτικού τομέα

..

Άλλαξε το λίγο ρε - ούτε μια στάλα μυαλό δεν έχεις; - ρόμπα έχεις γίνει. Οι καθαρίστριες τώρα είναι στα δικαστήρια και ιδιωτικά συνεργεία ήδη καθαρίζουν υπουργεία. Και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό δεν μπορεί να αμείβεται με διχίλιαρα - αυτά ίσχυαν όταν τα λεφτά των άλλων δεν είχαν τελειώσει.

ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΘΑΡΊΣΤΡΙΑ

Ο εργολαβος γιατι παιρνει 2,000 χιλιάδες το μηνα απο το κράτος για την καθε καθαρίστρια και της δινει 250 ευρώ λεφτά για τον εργολάβο υπάρχουν ?

@.....

ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΊΣΑΙ ΜΙΑ ΖΩΉ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΌΤΕ ΦΙΛΑΝΔΟΣ ΕΛΒΕΤΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ 3,500 ΕΥΡΩ

CHALKIDAS

GIATI DEN TOUS SIGRINETAI ME TOUS MISTHOUS TOU DIMOSIOU TOMEA NA EXOUME MIA OLOKLIROMENI APOPSI, KAI VGAZETAI MONO EPILEKTIKA;;; I EKTOS AN THEOREITE TOUS DIMOSIOUS IPALILOUS KATI KSEXORISTO ELEOS POIA

Ampos

Βουλγαρία θα λέτε και θα κλαίτε, κομμούνια. Με 7% αύξηση κάθε χρόνο πάνε οι μισθοί. Οι πτυχιούχοι πληρώνονται με 1000 ευρώ πρώτο μισθό. Κόστος ζωής τουλάχιστον 30% φθηνότερο.

Διασκεδαζόμενος

Μια τετραετία τσύριζα ακόμα, και το παράπονο των Βουλγαρων θα είναι αν πάνε να τους κάνουν Έλληνες. Και δεν χρωστάνε οι άνθρωποι δεκάρα σε κανένα, ούτε πακέτα από ΕΕ πήραν, και αυτά που ψηφίζουν οι Έλληνες εθελοντικά αυτοί τα φάγανε στο πετσί τους χωρίς να το θέλουν. Έεεετσι.

Ampos

Οι ελληναραδες ξεκοκαλησαν 1 τρις σε δανεια και επιδοτήσεις. Αν διναν σε Βουλγαρους και Ρουμάνους το 1 δεκατο, θα είχαν τουλάχιστον διπλάσιο ΑΕΠ από εμάς.

@...Ampos

Ο άνθρωπος καλά τα λέει, και καλά θα κάνεις να κοιτάξεις τη βλακεία για Οσκαρ που δέρνει εσένα. Οι μισθοί αυξάνονται, αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ πορείες και διαμαρτυρίες, αλλά με πανελλαδικές και αλύπητες. Κάτι βολεμένα μουχλόψαρα σαν και σένα, όταν θα ξεβολευτούν, εκεί να δεις ουρά για κουπόνι. Ατροφικέ καναπεδιάρη.

Αγύριγο κεφάλι

Γιά τους ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ είναι ΩΦΕΛΙΜΗ η οικονομική κρίση καθώς και τα Μνημόνια._________ Δουλεύουν ΔΟΥΛΙΚΑ οι εργαζόμενοι και με όσα με αυτόν τον τρόπο τους ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ, αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και κάνουν αλαζονικά ράλι στους δρόμους!.. ____________Ψηφίστε λοιπόν τους ΚΟΥΜΜΟΥΝΕΣ, γιά να ΜΗΝ τάχουν αυτά οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ. Να τους τιμωρήσετε έτσι!..____________'Αντε λοιπόν! Ξεκολλήστε από τα ΒΛΑΚΟ-Survivor και κάντε κάτι ΘΕΤΙΚΟ γιά την ζωή ΣΑΣ, επιτέλους! (ΦΑΣΙΣΤΕΣ! Το ΕΝΑ δεδομένο- την ΚΑΚΟΤΗΤΑ και την ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ- τόχετε! Αποκτήστε και το άλλο διά της ΨΗΦΟΥ στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ, προκειμένου έτσι να τιμωρήσετε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ώστε να ευχαριστηθείτε από την τιμωρίαν ΤΟΥ, πλήρως ούτω!..). Άντε λοιπόν! Κάντε κάτι!

Ναυτικός

Ρε αγύριγε, μια απορία. Πως γίνεται όλοι να πηγαίνουν μετανάστες σε καπιταλιστικά κράτη και να δουλεύουν δουλικά και να μην πηγαίνουν σε σοσιαλιστικούς παραδείσους, τους λίγους που έχουν μείνει, για να καλοζωιστούν; Και γιατί μισείς τους πλουσιους αν δεν τα έκλεψαν - μαγκιά τους και μπράβο τους και μακάρι να είχαμε χιλιάδες ακόμα στην Ελλάδα.

Γυριστή σφαλιάρα

Ακόμα και σαν αστείο, το σχόλιο σου είναι γελοίο. Οι καλύτεροι καπιταλιστές (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι οι αυτοαποκαλούμενοι "κομμουνιστές" του Περισσού. Και μιας και μας λες υστερικά Φασίστες συνέχεια (ακόμα δεν στο κοψε ο γιατρός;) , εμείς θα ψηφίσουμε από κακία εκείνους που θα βαράνε προθύμως τους ψευδοαριστερούληδες, τους ψευδοκομμουνιστές, τους ψευδοσοσιαλιστές τους ψευδο....ψευδο....ψευδο....δηλαδή εκείνους, που θα βαράνε Αγύριγα ψευδοειδή σαν και σένα. Έτσι για να μάθεις άλλη φορά...

wiravenger

Δουλεύτε για 350 ευρώ γιατί το προεδρείο του ΔΕΣΦΑ πρέπει να πληρωθεί τα "χρυσά" εφάΡπαξ του.

Αριάδνη

Θυμηθείτε ότι για τους μισθούς πείνας, τη μερική απασχόληση, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους υπαλλήλους, την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, της συνθήκες απασχόλησης σκλάβων γαλέρας, την προτίμηση πρόσληψης παράτυπων αλλοδαπών, ευθύνονται και είναι ένοχοι οι εργοδότες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες με τα αδήλωτα εισοδήματα, τις μαύρες καταθέσεις, τις κλεμμένες εισφορές και ΦΠΑ, τα αδούλευτα από τους ίδιους κέρδη. τις οικονομικές παρανομίες, τον αδικαιολόγητο πλουτισμό.

ampos

Δείξε μου έναν ΔΥ που παραιτήθηκε για να γίνει ΕΕ για να τα κονομίσει. ΕΝΑΝ.

POK

Περιπτώσεις ατόμων που παραιτήθηκαν από καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα μόλις τους ήρθε διορισμός με λιγότερα λεφτά στο δημόσιο μετράνε; Ξέρω 2-3 ντουζίνες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-proedros-tis-komision-zan-klont-giounker

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στην «Bild» είπε ότι έχει ευθύνη και ο ίδιος για το συγκεκριμένο γεγονός - Ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ