Τσακαλώτος: Και εμείς και το ΔΝΤ θέλουμε καθαρό διάδρομο για την έξοδο απ' το πρόγραμμα

Τσακαλώτος: Και εμείς και το ΔΝΤ θέλουμε καθαρό διάδρομο για την έξοδο απ' το πρόγραμμα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κλείνοντας το μάτι προς την Ευρώπη, είπε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων, αλλά αρκεί μια «υποσχετική» από τους Ευρωπαίους που θα τα περιγράφει αναλυτικά

Τσακαλώτος: Και εμείς και το ΔΝΤ θέλουμε καθαρό διάδρομο για την έξοδο απ' το πρόγραμμα
«Το ΔΝΤ
και η ελληνική κυβέρνηση θέλουν έναν καθαρό διάδρομο για το πώς θα πορευτεί η Ελλάδα και πώς θα βγει από το πρόγραμμα το 2018. Συστατικό στοιχείο αυτού του διαδρόμου είναι τι ελάφρυνση χρέους
Κλείσιμο
πρόκειται οι Ευρωπαίοι να κάνουν και τώρα και στο μέλλον», είναι το σχόλιο του υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου
στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έπειτα από τη στροφή που φάνηκε να κάνει το Ταμείο πλέοντας σε νερά συμβιβασμού με το Βερολίνο με το χρέος. 

Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κλείνοντας το μάτι προς την Ευρώπη, είπε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων, αλλά αρκεί μια «υποσχετική» από τους Ευρωπαίους που θα τα περιγράφει αναλυτικά. 

Κάτι που δημιουργεί προοπτική συμβιβασμού του Ταμείου με τις θέσεις του Βερολίνου στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. 

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν απαιτεί άμεση ενεργοποίηση των παρεμβάσεων για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
«Μπορεί αν γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο κ. Ράις προσθέτοντας ότι «απαιτείται, όμως, να είναι γνωστά τα μέτρα και ο σκοπός της ελάφρυνσης». Μία δήλωση με την οποία ο κ. Ράις δείχνει να «γεφυρώνει» με διακριτικό τρόπο τις διαφορές Ουάσιγκτον και Βερολίνου. 

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε τη θέση για πρόγραμμα που θα βάζει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ άφησε να φανεί ότι η μείωση του χρέους αντισταθμίζει την ανάγκη για νέα μέτρα. «Δεν ζητούμε περισσότερα μέτρα και περισσότερη λιτότητα» τόνισε. Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συζητήσει τις «νέες ιδέες για την ελάφρυνση του χρέους» τις οποίες δήλωσε ότι θα φέρει στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης