Νέο χαράτσι 50 ευρώ από αύριο στις επικουρικές συντάξεις

Νέο χαράτσι 50 ευρώ από αύριο στις επικουρικές συντάξεις

Δείτε με παραδείγματα πόσο μεγάλη θα είναι η «αφαίμαξη» που θα υποστεί κάθε συνταξιούχος - Ένας στους δύο συνταξιούχους έχασαν από 100 μέχρι 200 ευρώ

Ποσά ακόμα και 20 ευρώ θα δουν πιστωμένα στους λογαριασμούς τους οι 248.000  δικαιούχοι επικουρικών που πληρώνονται αύριο 2 Νοεμβρίου (οι συντάξεις πιστώνονται από απόψε το απόγευμα) καθώς αρχίζει οι παρακράτηση των αναδρομικών.  Η αφαίμαξη είναι εξοντωτική αφού η ελάχιστη δόση των αναδρομικών θα είναι 50 ευρώ εκτός  εάν τα αναδρομικά που οφείλει να επιστρέψει ο συνταξιούχος είναι λιγότερα . Για παράδειγμα οι 44.403 συνταξιούχοι που έχασαν από ένα λεπτό ως 20 ευρώ από την επικουρική τους  είναι πολύ πιθανό να ξεμπερδέψουν με μια δόση μικρότερη των 50 ευρώ. Εξίσου μικρότερες απώλειες θα έχουν και οι 23.000 συνταξιούχοι που είδαν μειώσεις της τάξης των  20 έως 50 ευρώ .
 
Πχ. επικουρική σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ, μετά  τον επανυπολογισμό από 150 ευρώ  συρρικνώθηκε σε  78,85 ευρώ.  Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος  γλίτωσε το μηδενισμό της επικουρικής του αλλά και πάλι με την παρακράτηση των 50 ευρώ , θα βλέπει  για τους ερχόμενους τέσσερις μήνες  στο λογαριασμό του σύνταξη 28,85 ευρώ.

-Συνταξιούχος παίρνει μεικτή επικουρική 270€ από τ. ΤΕΑΔΥ και 216€ καθαρό ποσό (μετά τις μνημονιακές περικοπές). Μετά τον επανυπολογισμό η σύνταξή του αναπροσαρμόζεται στα 166€ καθαρά. Για τις επικουρικές Ιουνίου - Ιουλίου θα πρέπει να του παρακρατηθούν 100€, που θα εξοφληθούν σε 2 δόσεις των 50€ από τις συντάξεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Η επικουρική που θα λάβει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα ανέρχεται σε 116€. Από τον Γενάρη θα παίρνει ξανά 166€.

Οι συνταξιούχοι του πρώτου πακέτου του Αυγούστου θα επιστρέψουν αναδρομικά δύο μηνών, του δεύτερου πακέτου του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν αναδρομικά τριών μηνών και του Οκτωβρίου 4 μηνών.

Τα αναδρομικά μετρούν από τον Ιούνιο του 2016 και θα παρακρατηθούν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Κάθε δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/10 (10%) του ακαθάριστου ποσού της νέας σύνταξης για συντάξεις μέχρι 1.000 ευρώ και το 1/6 για το μέρος που τυχόν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ (με ελάχιστη όμως δόση 50 ευρώ). Ειδικοί εκτιμούν πως για την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων θα απαιτηθούν το πολύ 2-3 δόσεις, ενώ όσοι  έχασαν μεγάλα ποσά έως και 150 ευρώ,   θα απαιτηθούν 8-10 δόσεις για να επιστραφούν τα αναδρομικά.  Δηλαδή , θα παίρνουν ψιχία έως και τον Αύγουστο του 2017 και στη συνέχεια η σύνταξη τους θα επανέλθει στο νέο ύψος στο οποίο αναπροσαρμόστηκε  μετά τον επαναυπολογισμό.

Από τους χαμένους, οι περισσότεροι – το 47,78% ή οι 118.779 – έχασαν από 100 ως 200 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κατά κανόνα συνταξιούχοι από το τα τ. Ταμεία : ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΠΕΤΕ, μισθωτοί υψηλόμισθοι με πολλά χρόνια ασφάλισης (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΤ, ΚΕΑΝ. Αμέσως μετά ακολουθούν όσοι έχασαν 50- 100 ευρώ, οι οποίοι έφτασαν τους 52.676 (21,19%).

«Ο τελευταίος νόμος Κατρούγκαλου δυστυχώς αποτέλεσε την ταφόπλακα τόσο στο ύψος των συντάξεων του ΕΤΑΤ, όσο και στην τήρηση των όρων και προϋποθέσεων που το Καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ θέτει για συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων πριν το 1993 – επισημαίνει ο κ. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ/ Πρόεδρος του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ) Alpha Bank- Εμπορικής-  Οι συντάξεις που είχαν ήδη μειωθεί με τα προηγούμενα μνημόνια δέχθηκαν με τον πρόσφατο νόμο νέα μείωση της τάξης του 20% έως 40% . Οι όροι και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης παύουν να ισχύουν μετά την 12/5/2016. Τραπεζικοί Υπάλληλοι που σε λίγους μήνες σχεδίαζαν να βγουν στην σύνταξη υποχρεώνονται να εργαστούν μέχρι τα 67 έτη. Στόχος είναι και παραμένει: η επιστροφή των συντάξεων στο ύψος που είχαν πριν τον νόμο και η πλήρης, ολοκληρωτική και πιστή εφαρμογή του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ που ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους πριν το 1993»

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Πάνος

Αλήτη Κοπρούγκαλε απο 490 ευρώ η επικουρική τώρα είδα την ειδοποίηση οτι μπήκαν στο λογαριασμό 71 ευρώ. Μου άφησες μόνο το 10 % της σύνταξης μου. Δεν δουλέψαμε μαζι κομμουνιστή της δεκάρας, μόνος μου δούλεψα 40 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Λίγες θα ειναι οι μέρες σας.

Ασημίνα

Τα πράγματα είναι απλά ή θα μειώνονται συντάξεις ή θα πληρώνονται οφειλές για ασφαλιστικές εισφορές από εργοδότες, για ΦΠΑ από επιχειρηματίες, για φόρους αδήλωτων εισοδημάτων από ελεύθερους επαγγελματίες, για πρόστιμα οικονομικών παραβάσεων από πραγματική οικονομία, για τραπεζικά δάνεια από αγορά ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς επίσης ή θα μειώνονται οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα ή τα κέρδη των αφεντικών τους.

παρα θιν αλός

Ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος Πρωθυπουργός που πέρασε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Όλοι σήμερα κλαίγονται ότι δεν έχουν λεφτά αλλά περνάνε μια χαρά. Στο τριήμερο που πέρασε όλα τα ξενοδοχεία εις νήσους, βουνοπλαγιές και παραθαλασσίας περιοχάς ήταν υπερπλήρη και δεν έβρισκες πουθενά δωμάτιο. Τα ταβερνεία κάνανε χρυσές δουλειές. Ήδη από τώρα κλείνουν δωμάτια για τα Χριστούγεννα, για να προλάβουν!!! Οι ξενοδόχοι χαίρονται και αγαλλιάζουν από τώρα.Ο Αλέξης σε δυο χρόνια από τώρα θα κάνει την Ελλάδα πρότυπο διαμονής και θα ανεβάσει το βιοτικό μας επίπεδο, όσο και να τον πολεμούν τα μεγάλα συμφέροντα σήμερα. Ο λαός το βλέπει, το ζει και καταλαβαίνει τον καθημερινό του αγώνα που δίνει για το καλό της Ελλάδας. Γι αυτό και είναι μαζί του.

Παρα θιν τρελλός

Ελπιζω να ξυπνησεις πριν να είναι αργα...

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ

ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΤΕ

γηγενής θεσσαλονικεύς

Απο επίπεδο σχολίων,πάντως,σχίζουμε.Είναι όλα καλόγουστα, έξυπνα και πνευματώδη.Ενα κι ενα.Ιδιαίτερα μου άρεσε το γεμάτο χαιρεκακία δώσε πόνο στα γερόντια.Εχει ξαναγραφεί κι άλλες φορές και δεν κόπηκε, ενώ εξοργίζει τους συνταξιούχους αναγνώστες που βλέπουν το πενιχρό τους εισόδημα να εξαναμίζεται.Ειλικρινή συγχαρητήρια σ αυτόν τον εμπνευσμένο χιουμορίστα που το γράφει, το ξαναγράφει και το επαναλαμβάνει συνεχώς και κατά κόρον για να το εμπεδώσουμε.Ενα μεγάλο μπράβο σ αυτόν που τα επιλέγει μεταξύ άλλων και τα δημοσιεύει, κόβοντας εκείνα που δεν είναι του υποκειμενικού γούστου του.Οι επιλογές του είναι πράγματι ορθές,ενδεδειγμένες και άριστες.Αναρτώνται τα καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά σχόλια κι οχι τα χειρότερα.Τα πιό ανθρώπινα και όσα επιδεικνύουν κοινωνική αλληλεγγύη.Οτι αλλοι πονούν και υποφέρουν με τις περικοπές δεν παίζει κανένα ρόλο.Είναι άνευ ουδεμιάς σημασίας.Εμείς γελάμε με τα ξένα χάλια και κοροιδεύουμε τους συνανθρώπους μας.

Δικαστικος με συνταξη 4,500 μηνιαιως

Πολυ καλο σχολιο συντροφε. Ο κοσμος εχει χασει την ανθρωπια του.

Αντιδραστικό Στοιχείο

Δώσε πόνο τα γεροντάκια Αλέξη....Αυτή την καταραμένη γενιά θέλω να την βλέπω να πονάει.

ΑΜΧ 30.

Πρόσεχε,προκαλείς τήν τύχη σου !Ξέρεις πώς ''πιάνουν'' οί κατάρες τών γεροντιών! Ολους τούς Συριζοαγίους νά επιστρατεύσεις,δέν τήν πηδάς μέ τίποτε.

Πανος

Αυτοι εδω κοβουν τις συνταξεις καθε μηνα

Αντιδραστικό Στοιχείο

Αλέξη δώσε πόνο τους υπαίτιους για την καταστροφή της χώρας.Τα μεγαλύτερα λαμόγια που πέρασαν στον πλανήτη γη.Την καταραμένη αυτή γενιά του εμφυλίου,του Πολυτεχνείου και της χούντας.Κάνε τους να μην σηκώσουν κεφάλι ποτέ.Θέλω να τους βλέπω μίζερους και κλαμένος συνεχώς γίνεται;;;

Συριζαιος Γιαχωβας

Εγω πιστευω μονον στον θεο και στον Τσιπρα. Ολα ειναι ψεματα της διαπλοκης. Μια χαρα περναμε

Αποκλειεται

να πιστευεις στο Θεο και να υποστηριζεις τον τσιπρα. Διαλεξε ενα απο τα δυο.......

ΑΓΑΜΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ

Κορίτσια τη γλυτώσαμε. Σε μας δεν κόβουν τίποτα. ΣΥΡΙΖΑ for ever!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moscovici_syskepsi

Ο Επίτροπος Οικονομικών κάλεσε την κυβέρνηση να παραμείνει στο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι και να είναι συνετή στην εφαρμογή κοινωνικών μέτρων – Τόνισε ότι η αξιολόγηση είναι σημαντική, ώστε να επιστραφούν 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων

per

Οι Αρχές καθορίζουν το ρόλο των τραπεζών στη σύγχρονη κοινωνία, ευθυγραμμίζοντας τη στρατηγική τους με τους παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή