Σόιμπλε: Προληπτική πιστωτική γραμμή για Ελλάδα, αλλά υπό προϋποθέσεις

Σόιμπλε: Προληπτική πιστωτική γραμμή για Ελλάδα, αλλά υπό προϋποθέσεις

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε στο Reuters ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση «απ΄ό,τι θεωρούσαμε πριν από δύο χρόνια, αλλά χρειάζεται υποστήριξη στις αγορές»

Σόιμπλε: Προληπτική πιστωτική γραμμή για Ελλάδα, αλλά υπό προϋποθέσεις
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν αρχές Δεκεμβρίου τις συνθήκες για την παροχή μιας πιστωτικής γραμμής στην Ελλάδα όταν θα έχει ολοκληρωθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα. 

Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Προς το παρόν, η τρόικα και η Ελλάδα πρέπει να καθορίσουν αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την καταβολή της τελευταίας δόσης από το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης", δήλωσε ο Schaeuble μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση (ARD), όπως μεταδίδει το Reuters.

"Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε τι είναι απαραίτητο για τον επόμενο χρόνο μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος. Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση απ΄ό,τι θεωρούσαμε πριν από δύο χρόνια, αλλά χρειάζεται υποστήριξη στις αγορές, επομένως το σκεπτικό είναι με όρους μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, που θα συνοδεύεται από ορισμένες προϋποθέσεις". 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το θέμα στις Βρυξέλλες αρχές της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου, πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης