Bloomberg: Γιατί η Ελλάδα θα υποκύψει τελικά στο ΔΝΤ

Bloomberg: Γιατί η Ελλάδα θα υποκύψει τελικά στο ΔΝΤ

Αξιωματούχοι τονίζουν ότι η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος μέχρι τον Ιανουάριο είναι πιθανή κι έχει ήδη ζητηθεί από την Ελλάδα

Bloomberg: Γιατί η Ελλάδα θα υποκύψει τελικά στο ΔΝΤ
Η Ελλάδα μπορεί να υποκύψει στις εξωτερικές πιέσεις και να δεχτεί την πλήρη εμπλοκή του ΔΝΤ στο επόμενο πακέτο βοήθειας που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Επικαλούμενο ως πηγές τρεις αξιωματούχους με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, το διεθνές πρακτορείο, εξηγεί ότι μέχρι πρότινος ο  Αντώνης Σαμαράς προσπαθούσε να πετύχει μια καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και την απεμπλοκή του Ταμείου, ωστόσο, οι Ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν την Ελλάδα να δεχτεί την πιστωτική γραμμή στήριξης , μια εξέλιξη που εάν υλοποιηθεί θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή του ΔΝΤ, όπου είναι απαραίτητο.

“Κάθε μέρα πλησιάζουμε προς το τέλος του προγράμματος, έχουμε μικρά περιθώρια. Κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα από την Ελλάδα, κάποια θετικά και κάποια αρνητικά” δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Βερολίνο, το Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης