Ντάισελμπλουμ: Να καλυφθούν γρήγορα οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

Ντάισελμπλουμ: Να καλυφθούν γρήγορα οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

Ο πρόεδρος του Eurogroup χαιρέτισε την ΑΜΚ των Πειραιώς και Alpha και εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα

Ντάισελμπλουμ: Να καλυφθούν γρήγορα οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
Συγκρατημένα αισιόδοξος για συμφωνία εντός της τρέχουσας εβδομάδας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας εμφανίστηκε στη συνέντευξή τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ τόνισε πως αναμένει να καλυφθούν ταχέως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών που συμμετείχαν στα stress tests με κεφάλαια κυρίως από ιδιώτες επενδυτές και χαιρέτισε τα σχέδια αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των Πειραιώς και Alpha.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να πράξει "τα μέγιστα ώστε η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί τάχιστα".

Κλείσιμο
"Χρειάζεται περισσότερη δουλειά προτού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά κατάλαβα ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος και μπορούμε να είμαστε ελαφρώς αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας", τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνεδρίαση του Eurogroup εγκρίθηκε η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων διάσωσης της Κύπρου, έπειτα και από την ψήφιση του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης