Κομισιόν: Χωρίς την έγκριση της τρόικας ο προϋπολογισμός του 2014

Κομισιόν: Χωρίς την έγκριση της τρόικας ο προϋπολογισμός του 2014

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν είπε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες - «Παραμένουν πολλά ζητήματα ανοιχτά», όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων




Κομισιόν: Χωρίς την έγκριση της τρόικας ο προϋπολογισμός του 2014
Χωρίς την έγκριση των πιστωτών μας είναι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή, υπογράμμισε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Σάιμον Ο’ Κόνορ.

Ο κ. Ο’ Κόνορ υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν πριν το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δώσει την έγκρισή του για τον προϋπολογισμό του 2014.

Κλείσιμο
Το γεγονός πως η τρόικα αποχώρησε -για δεύτερη φορά από την Αθήνα- χωρίς να ληφθεί καμία συμφωνία με το οικονομικό επιτελείο για τον προϋπολογισμό ενδέχεται να περιπλέξει τις εξελίξεις, καθώς σύμφωνα με τη δέσμη των πέντε Κανονισμών και της μίας Οδηγίας της Ε.Ε (six pack) όλες οι χώρες της Ε.Ε είναι υποχρεωμένες να υποβάλουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους προς έγκριση στην Κομισιόν, ενώ οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας, όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αποχώρησαν από την Ελλάδα χωρίς ουσιαστικά να έχει ληφθεί κάποια συμφωνία με τις ελληνικές αρχές, τονίζοντας πως θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές του Δεκεμβρίου, καθώς  η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό αναμένεται να διεξαχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο στις 7-8 Δεκεμβρίου, ενώ στις 19 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο θα ασχοληθεί διεξοδικά με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση. 

Ο κ. Ο’ Κόνορ τόνισε πως για να υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα θα χρειαστούν διαπραγματεύσεις όχι μόνο για το δημοσιονομικό κενό του 2014 αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης