Συντεταγμένη χρεοκοπία βλέπει η Bild

Συντεταγμένη χρεοκοπία βλέπει η Bild

Ώρες πριν ανακοινωθεί  η εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα και η αναβολή της  επίσκεψής του στις ΗΠΑ λόγω των  δραματικών εξελίξεων στο μέτωπο της οικονομίας....

Συντεταγμένη χρεοκοπία βλέπει η Bild
Ώρες πριν ανακοινωθεί  η εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα και η αναβολή της  επίσκεψής του στις ΗΠΑ λόγω των  δραματικών εξελίξεων στο μέτωπο της οικονομίας, γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αποδυθεί εκ νέου σε «προβλέψεις» και υποθετικά σενάρια για την επόμενη ημέρα της ελληνικής – αλλά και της ευρωπαϊκής – οικονομίας.

Το υποθετικό σενάριο μιας «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της Ελλάδας και αποχώρησής της από την ευρωζώνη εξετάζει η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, που επιχειρεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει – σε ημέρα και ώρα που οι αγορές θα είναι κλειστές για να αποφευχθεί ο πανικός στις χρηματαγορές – ότι η χώρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της. Θα προτείνει «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα 30 έτη καθώς και επαναφορά στη δραχμή.

Η εφημερίδα κάνει  λόγο για κατάσταση ‘ελεγχόμενου πανικού’ σε χρηματιστήριο και τράπεζες για λίγες μέρες, επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις και ίσως απαγόρευση εξαγωγής χρήματος προς τρίτες χώρες και φυσικά για υποτίμηση της «νέας δραχμής».

Το χειρότερο όμως είναι πως όλα αυτά θα οδηγήσουν  σε δραματικούς τριγμούς τις μεγάλες  ευρωπαϊκές τράπεζες, όσες έχουν και τη μεγαλύτερη έκθεση σε ελληνικούς τίτλους, μεταξύ αυτών και την ΕΚΤ!!!  
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης