Αποφασιστικότητα συνιστά ο Τρισέ στους ηγέτες της ΕΕ

Αποφασιστικότητα συνιστά ο Τρισέ στους ηγέτες της ΕΕ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, κάλεσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αναλάβουν δράση με αποφασιστικότητα, για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Αποφασιστικότητα συνιστά ο Τρισέ στους ηγέτες της ΕΕ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, κάλεσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αναλάβουν δράση με αποφασιστικότητα, για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

"Δεν είμαστε πίσω σε 'ομαλή περίοδο' ('business as usual'), όπως κάποιοι νόμιζαν πριν λίγους μήνες", δήλωσε ο κ. Τρισέ από το Βρότσλαβ της Πολωνίας, όπου συνεδριάζει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της EE (Ecofin), προσθέτοντας: "Καλούμε όλες τις αρχές να εφαρμόσουν γρήγορα όλες τις αποφάσεις (της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου) και να είναι συνέχεια μπροστά από τις εξελίξεις".

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να δείξουν την ίδια "ενότητα σκοπού", όπως έπραξαν χθες οι κεντρικές τράπεζες, προσφέροντας πρόσθετη ρευστότητα σε δολάρια στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης