Attica Bank: Τι προβλέπει το μνημόνιο μεταξύ Thrivest – βασικών μετόχων – Οι νέες ισορροπίες μετά την ΑΜΚ

Attica Bank: Τι προβλέπει το μνημόνιο μεταξύ Thrivest – βασικών μετόχων – Οι νέες ισορροπίες μετά την ΑΜΚ

Thrivest, ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ συμφώνησαν σε ένα κοινό πλάνο δράσης που θα περιλαμβάνει αφενός, την κάλυψη της επικείμενης αύξησης έως 490 εκατ. ευρώ και αφετέρου, τη συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα

attica
Ένα βήμα πιο κοντά στην εξυγίανση φέρνει την Attica Bank το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψαν χθες, Τρίτη, η Thrivest και οι βασικοί μέτοχοι της τράπεζας, διασφαλίζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους έως 490 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), παρουσία του διοικητή, κ. Γιάννη Στουρνάρα, οι εκπρόσωποι των Thrivest, Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και ΤΜΕΔΕ συμφώνησαν σε ένα κοινό πλάνο δράσης που θα περιλαμβάνει αφενός, την κάλυψη της επικείμενης ΑΜΚ και αφετέρου, τη συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα (σ.σ. η οποία βρίσκεται σε διαδικασία απορρόφησης, τόσο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και του ελληνικού «βραχίονα» της HSBC), γεγονός που θα επιτρέψει στη νέα τράπεζα να διεκδικήσει τη θέση της ως ο πέμπτος πόλος του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους επενδυτές, η Thrivest θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ «με σημαντικό ποσό». Μολονότι δεν προσδιορίζεται το ύψος του, οι πληροφορίες θέλουν την τριανδρία της Παγκρήτιας Τράπεζας να συμμετέχει έναντι 60 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στο Δροσερό Ξάνθης: «Φουντώνει» η οργή - Συγγενείς του 46χρονου απειλούν με αυτοδικία


Στις ράγες ξανά τα τρένα - Ξεκίνησαν τα δρομολόγια


Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο, το «κλειδί» της δεύτερης κάλπης και οι παρεμβάσεις σε κράτος και Σύνταγμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης