Ενισχύεται το ευρώ - Έφτασε σε υψηλό πενταμήνου

Ενισχύεται το ευρώ - Έφτασε σε υψηλό πενταμήνου

Το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται μετά τα σχόλια αξιωματούχου της ΕΚΤ ότι θα χρειαστούν κι άλλες αυξήσεις επιτοκίων για να καμφθεί ο πληθωρισμός

euro_dollar_xr
Το ευρώ ενισχύθηκε φθάνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΚΤ ότι θα χρειαστούν και νέες αυξήσεις επιτοκίων για να καμφθεί ο πληθωρισμός, ενώ, την ίδια ώρα, η αυξημένη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο αποδυναμώνει τη ζήτηση για δολάρια.

Το ενιαίο νόμισμα ενισχύθηκε κατά 1,6% έναντι του δολαρίου, φθάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο. Ο πρόεδρος της Bundesbank, Χοακίμ Νέιτζελ, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να κάνει περισσότερα και πιο ξεκάθαρα βήματα αν ο πληθωρισμός παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Η ΕΚΤ αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα (κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν), μειώνοντας τη διαφορά επιτοκίων με την Fed.

Στο μεταξύ, το δολάριο αποδυναμώνεται, με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg να υποχωρεί σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Το ευρώ έφτασε στο 1,0198 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Επίσης, διεύρυνε τα κέρδη του έναντι της στερλίνας, φθάνοντας προς στιγμήν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, στις 87,22 πένες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το δίλημμα «εγώ ή ο Τσίπρας», επίθεση στον Ανδρουλάκη και άνοιγμα στο Κέντρο

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία χωρίς μάσκες και τεστ

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα βορειοανατολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης