ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στις αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα τον Αύγουστο

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στις αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα τον Αύγουστο

Αύξηση 2,6% στις αφίξεις και 2,1% στις διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025. Η μέση διάρκεια διαμονής διαμορφώθηκε σε 4,7 ημέρες

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στις αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα τον Αύγουστο
Αύξηση 2,6% σημείωσαν οι αφίξεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) της χώρας τον Αύγουστο του 2026 και ανήλθαν σε 7.429.931, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 34.685.695, σημειώνοντας αύξηση 2,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), παρατηρήθηκε αύξηση 2,9% στις αφίξεις και 2,3% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση 1,7% στις αφίξεις και 1,2% στις διανυκτερεύσεις. Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 76,7% και 84% αντίστοιχα, στο σύνολο των καταλυμάτων. Ενώ, η μέση συνολική διανυκτέρευση ανήλθε σε 4,7 ημέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης