«Batterygate» στην Apple: Αποζημιώσεις διεκδικούν χρήστες iPhone για προβλήματα με τη μπαταρία

«Batterygate» στην Apple: Αποζημιώσεις διεκδικούν χρήστες iPhone για προβλήματα με τη μπαταρία

Αφορμή στάθηκε μία αναβάθμιση της Apple η οποία υποσχόταν πως θα βελτίωνε την απόδοση και τη ζωή των μπαταριών, στην πραγματικότητα, όμως, επιβράδυνε τη λειτουργία των smartphones

apple-iphone
Τουλάχιστον 25 εκατομμύρια χρήστες iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν τώρα αποζημιώσεις συνολικού ύψους έως και 768 εκατομμυρίων λιρών για το σκάνδαλο «batterygate» της Apple.

Πιο αναλυτικά, ο τεχνολογικός κολοσσός κατηγορείται ότι επιβράδυνε με δόλο την απόδοση παλαιότερων συσκευών iPhone. Αφορμή στάθηκε μία αναβάθμιση της Apple η οποία υποσχόταν πως θα βελτίωνε την απόδοση και τη ζωή των μπαταριών της. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, επιβράδυνε τη λειτουργία των smartphones.

Από την πλευρά της, η Apple αρνούμενη όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι ουδέποτε δεν μείωσε σκόπιμα τη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Οι εν λόγω κατηγορίες αφορούν στην δημιουργία ενός εργαλείου διαχείρισης ενέργειας που κυκλοφόρησε σε μια ενημέρωση λογισμικού τον Ιανουάριο του 2017 στα κινητά iPhone. Στόχευε στην καταπολέμηση προβλημάτων απόδοσης καθώς και στην αποτροπή απότομου τερματισμού λειτουργίας παλαιότερων συσκευών.

Ο Τζάστιν Γκάτμαν ωστόσο, ένας από τους ενάγοντες υποστηρίζει ότι η διάσημη τεχνολογική εταιρεία κατά την αναβάθμιση που έκανε στα κινητά της τηλέφωνα τον Ιανουάριο του 2017, εισήγαγε ένα εργαλείο διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης σε παλαιότερα μοντέλα iPhone, τα οποία παρόλα αυτά, εξαφανίζονταν αιφνίδια λόγω εξάντλησης της μπαταρίας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Θρίλερ» στον αυριανό β' γύρο των γαλλικών εκλογών - Σκληρή μάχη για τον Μακρόν ενώ ο Μελανσόν καραδοκεί

Φωτιά σε δασική έκταση στη Σκόπελο

Αυτός είναι ο 71χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εκκλησία της Αλαμπάμα με τρεις νεκρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης