«Ανάχωμα» ο νέος Φορέας Ακινήτων σε χιλιάδες πλειστηριασμούς α΄κατοικίας

«Ανάχωμα» ο νέος Φορέας Ακινήτων σε χιλιάδες πλειστηριασμούς α΄κατοικίας

Δεν υπάρχει κίνδυνος «υπερπροσφοράς» και «φούσκας» στις τιμές, λένε οι ειδικοί

adilwta_akinita_xr
Σε «ασπίδα προστασίας» για χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αναδεικνύεται ο νέος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης ακινήτων. Ο νέος φορέας θα απορροφά χιλιάδες ακίνητα από πλειστηριασμούς τα οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα άλλαζαν χέρια.

Παρά τις πιέσεις των θεσμών για επιτάχυνση το τεράστιο στοκ των προς εκποίηση ακινήτων που έχει περάσει στα χέρια των διαχειριστών κόκκινων δανείων, ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης εμφανίζεται καθησυχαστικός. Μιλώντας στο συνέδριο της 22ης Prodexpo που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα υπερπροσφοράς ακινήτων από εκποιήσεις και αποκάλυψε ότι «δεν αναμένονται περισσότεροι από 3.000-5.000 πλειστηριασμοί ακινήτων πρώτης κατοικίας το χρόνο», καθώς μάλιστα ένα μεγάλο μέρος θα απορροφάται από τον νέο Φορέα Απόκτησης και επανεκμίσθωσης.

Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, όπως αποκάλυψε το newmoney.gr στο ηλεκτρονικό σύστημα πλειστηριασμών έχουν ενταχθεί προς εκτέλεση πλειστηριασμοί περίπου 4.000 ακινήτων στις 70 ημέρες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται πάντως για μεγάλα και πολύ μεγάλα ακίνητα, που ανήκουν κυρίως σε εύπορους ή επιχειρήσεις και όχι «λαϊκές κατοικίες». Σε κάθε περίπτωση όμως, η κυβέρνηση προβάλλει προς τους θεσμούς ως αιτία δικαιολογημένης καθυστέρησης για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ότι ο νέος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, που θα αποκτά ακίνητα από ευάλωτα νοικοκυριά που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό και θα τα επαναμισθώνει στους παλαιούς ιδιοκτήτες, δεν είναι ακόμη έτοιμος και με βάση τον σχεδιασμό αυτό θα συμβεί μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φώφη Γεννηματά: Θλίψη χωρίς τέλος για το θάνατο της

Συνάντηση Μπάιντεν - Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο: Η Σχολή της Χάλκης, τα εμβόλια και το κλίμα

Επίθεση με βιτριόλι: Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων συνεχίζεται η δίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης