ΔΕΗ: Οι μικρομέτοχοι στηρίζουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

ΔΕΗ: Οι μικρομέτοχοι στηρίζουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου 

dei_main_again
Στήριξη στη ΔΕΗ, όσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εκφράζει ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ), κάνοντας ειδική αναφορά στη σημασία άντλησης κεφαλαίων, καθώς επίσης και στη «σίγουρη», όπως αναφέρει, άσκηση του δικαιώματος προτίμησης-προτεραιότητας των υφιστάμενων Ελλήνων μετόχων, που θα κληθεί να αποφασίσει η επικείμενη Γενική Συνέλευση.

«Η διασπορά των μετοχών σε περισσότερους επενδυτές-μετόχους είναι θετική για την Εταιρική Διακυβέρνηση, αφού περισσότεροι μέτοχοι θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, μοντέλο που έχουν ακολουθήσει και άλλες μεγάλες ελληνικές εισηγμένες εταιρείες με θετικά αποτελέσματα τόσο στην Εταιρική Διακυβέρνηση, όσο και στη γενικότερη εικόνα τους, προσελκύοντας έτσι νέους και σημαντικούς επενδυτές» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΔ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Η ΔΕΗ εκμεταλλευόμενη το timing της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ που έγινε σε πολύ υψηλή τιμή, δίνοντας αυτόματα νέα αξία στην ίδια την ΔΕΗ, προχώρησε σε ανακοινώσεις για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους τουλάχιστον 750 εκ ευρώ, με το μοντέλο που είδαμε στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου της ALPHA BANK και της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Προτιμήθηκε δηλαδή η ΑΜΚ αντί της πώλησης του 17%, ευνοώντας έτσι την αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας, αφού τα έσοδα θα οδηγηθούν στο πρόγραμμα μετασχηματισμού και όχι σε εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σκοπός της ΑΜΚ είναι η χρηματοδότηση προγράμματος ολικού μετασχηματισμού και επενδύσεων, οδηγώντας την ΔΕΗ στη νέα εποχή μέσω της επένδυσης σε ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της.

Ο ΣΕΔ, ως Ένωση Μετόχων που εκπροσωπεί τους ιδιώτες επενδυτές, πέρα από την οικονομική άντληση κεφαλαίων και την σίγουρη, πιστεύουμε, άσκηση του δικαιώματος προτίμησης-προτεραιότητας των υφισταμένων Ελλήνων μετόχων, που θα κληθεί να αποφασίσει η επικείμενη Γενική Συνέλευση, εστιάζει στην διασπορά της μετοχικής βάσης που θα προκύψει από την ΑΜΚ της ΔΕΗ, κάτι δηλαδή που θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο Εταιρικής Διακυβέρνησης της εταιρείας.

Η διασπορά των μετοχών σε περισσότερους επενδυτές-μετόχους, είναι θετική για την Εταιρική Διακυβέρνηση, αφού περισσότεροι μέτοχοι θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, μοντέλο που έχουν ακολουθήσει και άλλες μεγάλες Ελληνικές εισηγμένες εταιρείες με θετικά αποτελέσματα τόσο στην Εταιρική Διακυβέρνηση, όσο και στην γενικότερη εικόνα τους, προσελκύοντας έτσι νέους και σημαντικούς επενδυτές.

Επιπρόσθετα το ποσοστό του Δημοσίου, μετά την μη συμμετοχή του και την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, θα περιοριστεί σε επίπεδα καταστατικής μειοψηφίας, δηλαδή περίπου στο 34% από το 51% που κατέχει σήμερα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους επενδυτές να μετέχουν στην πορεία της Νέας ΔΕΗ, ενώ παράλληλα το Δημόσιο δεν θα αποχωρήσει, αλλά θα διατηρήσει το management και θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος, ασκώντας έτσι κοινωνική πολιτική σε όλους τους τομείς, όπως έκανε μέχρι σήμερα.

Θα παρακολουθήσουμε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει τους στόχους της και, αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση».

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 2.187 τα νέα κρούσματα - 323 οι διασωληνωμένοι, 44 θάνατοι

Νάρκωνε τη γυναίκα του, την εξέδιδε και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς της στη Γαλλία

Εισήγηση ειδικών να μπει στο «κόκκινο» (όχι σε lockdown) η Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης