Drones «made in Greece» από την Eλληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Drones «made in Greece» από την Eλληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Θα μπορούν αν χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική ή την Πολιτική Προστασία - ποιοι συμμετείχαν στην σύσκεψη υπό τον Χρ. Σταϊκούρα για την ανάπτυξη και παραγωγή του Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων

4122016
Σύσκεψη με στόχο την ταχεία προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης, του καινοτόμου σχεδιασμού και της βιομηχανικής παραγωγής Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από την ΕΑΒ, συγκάλεσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ιπτάμενα drones που θα μπορούν αν χρησιμοποιηθούν από κάθε υπηρεσία και για κάθε ανάγκη του Κράτους, όπως στις ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία, την πυροσβεστική ή την πολιτική προστασία, ακόμα και για παραδόσεις φαρμάκων ή τροφίμων σε ειδικές περιπτώσεις.

Έλαβαν μέρος η Διοίκηση της ΕΑΒ (Πρόεδρος κ. Ιωάννης Κούτρας, Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπακώστας, Αντιπρόεδρος κ. Μιχαήλ Κορωναίος), οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές – Ερευνητές κ.κ. Κύρος Υάκινθος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπανικολάου και Αντώνιος Γαστεράτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Σταμούλης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και οι συνεργάτες του Υπουργού Οικονομικών σε θέματα Έρευνας & Καινοτομίας, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές κ.κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς και Κωστής Μαγουλάς, και ο Δρ. Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα βήματα προς την οικοδόμηση της τόσο αναγκαίας, δημιουργικής και αξιόπιστης συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και της ΕΑΒ, γεγονός που θα επιτρέψει στη χώρα να μπει ως παραγωγός στο πεδίο προϊόντων υψηλής και καινοτόμας τεχνολογίας.

Τόνισε τη βούλησή του να συνδράμει ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στον συντομότερο χρόνο, με το χαμηλότερο δυνατόν δημόσιο κόστος και την υψηλότερη ποιότητα και αξιοπιστία, έτσι ώστε το προϊόν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικό.

Τέλος επεσήμανε ότι όλοι μας έχουμε χρέος να αποδείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε συνεργασίες μεταξύ επιστήμης, έρευνας και καινοτομίας με τη βιομηχανία και ευρύτερα την παραγωγή, για να κάνουμε τη χώρα μας ολοένα και πιο ισχυρή στη διεθνή σκηνή.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Εμβόλια AstraZeneca - Johnson&Johnson: Σύσταση να μη χορηγούνται σε εγκύους 

Πάσχα 2021: Από τα παραθαλάσσια Airbnb ως τις πτήσεις για Ντουμπάι 

Κορωνοϊος - Βρετανία: Διέψευσε και ο Τζόνσον την περιβόητη δήλωση πως προτιμά «χιλιάδες νεκρούς από ένα τρίτο lockdown»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης