120 δόσεις: Νέα ευκαιρία για επανένταξη - Για ποιους παρατείνεται η ισχύς της ασφαλιστικής ικανότητας

120 δόσεις: Νέα ευκαιρία για επανένταξη - Για ποιους παρατείνεται η ισχύς της ασφαλιστικής ικανότητας

120 δόσεις: Νέα παράταση στην επανένταξη για όσους έχασαν την ρύθμιση εν μέσω πανδημίας

epidoma-eidikou-skopou
Στο ίδιο μήκος κύματος με το υπουργείο Οικονομικών το οποίο επιμήκυνε την προθεσμία για επανένταξη σε ρυθμίσεις οφειλών, το υπουργείο Εργασίας δίνει νέα ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΚΕΑΟ(Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών). Με διάταξη που αναμένεται να προωθηθεί δίνει τη δυνατότητα καταβολής μιας της δόσης του Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου για την αναβίωση της ρύθμισης προς το ΚΕΑΟ.

Παρατείνεται έτσι η δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης για όσους την απώλεσαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου - Οκτωβρίου 2020.

Παρέχεται μάλιστα εξουσιοδότηση για τη δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας επανένταξης μέχρι και την 30η Ιουνίου 2021. Αντίστοιχα μπορεί να επανακαθορίζεται το χρονικό διάστημα απώλειας της ρύθμισης. Στην ίδια δέσμη διατάξεων προβλέπεται και η παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ασφαλισμένους στον τ. ΟΓΑ με τυχόν οφειλή έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου του 2021, με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης, η ασφαλιστική ικανότητα αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και ασφαλισμένων στον τ. Ο.Γ.Α., που τυχόν βαρύνονται με χρεωστικό υπόλοιπο από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών τους για τα έτη 2017, 2018 και 2019. Παράλληλα παρατείνεται όχι πέραν της 28.2.2021, από 31.12.2020 που ισχύει σήμερα, η ασφαλιστική ικανότητα έμμεσων μελών, την οποία διαθέτουν μέχρι την 31.12.2020, από 29.2.2020 που ορίζεται σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης και στο εμβόλιο της Moderna

Big Brother: Νικήτρια η Άννα Μαρία Ψυχαράκη - Κέρδισε τα 100.000 ευρώ

Τhe Bachelor - Τελικός: Η Νικόλ έκλεψε την καρδιά του «Εργένη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης