Στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis - Μια έκθεση αποκάλυψη για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι

mona_lisa-759

Το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει τη μεγαλειώδη έκθεση για τη ζωή και το έργο μιας από τις μεγαλύτερες  ιδιοφυίες όλων των εποχών  - Από 30 Νοεμβρίου έως 30 Μαρτίου  στο Γκάζι

Τρείς εκθέσεις ενώνονται για πρώτη φορά στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για μια από τις μεγαλύτερες μορφές όλων των εποχών. Τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 30 Μαρτίου όσοι θαυμάζουν το έργο αυτής της πολυσχιδούς ιδιοφυίας, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Παράλληλα, θα βιώσουν μία καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη/εφευρέτη, ενώ θα μάθουν τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, της Μόνα Λίζα, καθώς αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute.

Ο Nτα Βίντσι αν και ζωγράφισε δύο από τα γνωστότερα έργα της Ιστορίας, τον Μυστικό Δείπνο και τη Μόνα Λίζα, θεωρούσε τον εαυτό του εξίσου άνθρωπο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μελετούσε το ανθρώπινο σώμα, τα πουλιά, τη λειτουργία της καρδιάς, τα φυτά, γεωλογία, σχεδίαζε πτητικές και πολεμικές μηχανές. Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που όμως επιβεβαιώνει ακόμα και μετά τον θανατό του ότι η δημιουργικότητα και η επιτυχία, ξεκινούν πάντα από την τόλμη να είσαι διαφορετικός.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε ένα εμβληματικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. στο Γκάζι, το οποίο μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Aνακαλύψτε την εκπληκτική ζωή και το έργο του ντα Βίντσι μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, και διεισδύστε στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο.
Η έκθεση με μια ματιά

Πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Leonardo da Vinci της Ρώμης

75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων του Ντα Βίντσι

17 θεματικές ενότητες όπου αναδεικνύεται το πλήρες φάσμα του έργου του Λεονάρντο

Διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση διά της αφής

Κατανοητές επεξηγήσεις των θεωριών και των έργων του Ντα Βίντσι

Ανάλυση και ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του Ντα Βίντσι με τη χρήση διαδραστικών και διασκεδαστικών τεχνολογιών

Αντιπαραβολή ανάμεσα στο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και στις σύγχρονες τεχνολογίες και μηχανικές εφαρμογές.

Χρήση της διαδραστικής και βιωματικής τεχνολογίας SENSORY4™

*Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η εταιρεία παραγωγής Λάβρυς, η ίδια που διοργάνωσε τη διαδραστική έκθεση Van Gogh Alive - The Experience, την οποία θαύμασαν περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες στην Αθήνα, πέρυσι.


Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ., Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι
Από 30 Νοεμβρίου 2018 έως 30 Μαρτίου 2019

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης