Γιώργος Νταλάρας: Τα ντουέτα με τα οποία γιόρτασε τα 50ά μουσικά του γενέθλια

Γιώργος Νταλάρας: Τα ντουέτα με τα οποία γιόρτασε τα 50ά μουσικά του γενέθλια

Ακούστε το διπλό άλμπουμ «Γιώργος Νταλάρας - Τα μουσικά γενέθλια, Duet»,  που κυκλοφορεί από χθες σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες, στο κανάλι του στο YouTube

Νταλαρας_κιθαρα

Η φωνή του Γιώργου Νταλάρα  είναι συνδεδεμένη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με τις ζωές των περισσότερων Ελλήνων. Είναι ο ερμηνευτής που επί πέντε ολόκληρες δεκαετίες διαπερνά την εγχώρια πραγματικότητα, τις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές της, μέσα από τραγούδια σημαντικά, μουσικές και στίχους σπουδαίων δημιουργών, που δεν έχει καταφέρει να αγγίξει η φθορά του χρόνου.

Γιώργος Νταλάρας - Το Πεπρωμένο | Τα Μουσικά Γενέθλια Duets Live στο Ηρώδειο

Στην αναβίωση του μεγάλου αυτού ταξιδιού του ερμηνευτή στον κόσμο του ελληνικού τραγουδιού είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν όσοι βρέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο. Εκεί, στη σκιά της Ακρόπολης, ο Γιώργος Νταλάρας γιόρτασε τα φυσικά αλλά και τα καλλιτεχνικά του γενέθλια με αφορμή την συμπλήρωση 50 ολόκληρων χρόνων αδιάκοπης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι. Η ιδιαίτερη αυτή βραδιά ηχογραφήθηκε, μαγνητοσκοπήθηκε και παραδίδεται πλέον στο κοινό

«Αυτό που αισθάνεστε όλοι εσείς κι εμείς εδώ στη σκηνή, δεν είναι μια γιορτή δική μου, είναι μια γιορτή δική μας. Εσείς κι εμείς, εμείς κι εσείς και κυρίως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έζησαν, ονειρεύτηκαν, έγραψαν και συνέθεσαν αυτά τα καταπληκτικά τραγούδια που κάναν τη ζωή μας πιο όμορφη. Σ’ αυτούς τα χρωστάμε όλα…» είχε πει ο ίδιος, συγκινημένος, από σκηνής.

Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία - Δε Θέλω Πια Να Ξαναρθείς | Τα Μουσικά Γενέθλια Duets Live στο Ηρώδειο

Και πώς να μην νιώθει ευτυχής και συγκινημένος αφού, στην σημαδιακή αυτή καλλιτεχνική του στιγμή, είχε στο πλευρό του, ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκε σε όλο αυτό το μαγικό ταξίδι, τραγουδιστές που μοιράστηκε μαζί τους αξέχαστες στιγμές όπως η Γλυκερία, η Ελένη Βιτάλη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και τόσοι άλλοι.

Μαζί ερμήνευσαν σε υπέροχα ντουέτα – εξ ου και ο τίτλος του άλμπουμ «Duets» - κάποια από τα σημαντικότερα και πιο λαοφιλή τραγούδια της καριέρας του: Από τις πρώτες επιτυχίες του Σταύρου Κουγιουμτζή και του Μάνου Λοίζου, μέχρι τα θρυλικά Λάτιν, από το «Μην μού θυμώνεις μάτια μου» μέχρι τους «Ελεύθερους κι ωραίους» κι από το «Διδυμότειχο Μπλουζ» μέχρι τον «Παλιό Στρατιώτη».

Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Μάστορας - Οι Ελεύθεροι Κι Ωραίοι & Αν Υπάρχει Λόγος | Τα Μουσικά Γενέθλια
Κλείσιμο

Μπορείτε να ακούσετε όλο το διπλό άλμπουμ «Γιώργος Νταλάρας - Τα μουσικά γενέθλια, Duet», κυκλοφορεί από χθες σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες, στο κανάλι του στο YouTube όπου θα βρείτε επίσης πολλές σημαντικές στιγμές της προσωπικής δισκογραφίας του, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε όλα τα φυσικά καταστήματα πώλησης μουσικής.

Duets_Νταλαρας
Το εξώφυλλο του άλμπουμ

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης