Μαδρίτη: Εκλεψαν έργα του Γκόγια αξίας πέντε εκατ. ευρώ
Πρόκειται για μια μικρή ελαιογραφία με τίτλο «Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ» και ένα σχέδιο με μελάνι, οι «Καρικατούρες κεφαλιών», σύμφωνα με την εφημερίδα
Δύο έργα που αποδίδονται στον Ισπανό ζωγράφο Φρανθίσκο Γκόγια εκλάπησαν την 1η Σεπτεμβρίου από ένα σπίτι στη Βιγιανουέβα δε λα Κάναντα, κοντά στη Μαδρίτη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα El Pais.
Τα έργα είναι μια μικρή ελαιογραφία που τιτλοφορείται «Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ» και ένα σχέδιο με μελάνι, οι «Καρικατούρες κεφαλιών».
Κλείσιμο
Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ
Η πληροφορία της εφημερίδας δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημη πηγή. «Οι κλέφτες μπήκαν πιθανότατα (στο σπίτι) για να αρπάξουν χρήματα, αντικείμενα αξίας και κοσμήματα. Έπεσαν κατά τύχη πάνω στα δύο έργα και τα πήραν μαζί τους», γράφει η El Pais επικαλούμενη την εταιρεία Art Recovery Group που ειδικεύεται στον εντοπισμό έργων τέχνης και η οποία ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη των πινάκων.
Η εταιρεία αυτή στις 24 Σεπτεμβρίου ζήτησε μέσω του Twitter από όποιον διαθέτει κάποια πληροφορία να της την αναφέρει και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο έργων. Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από την El Pais εκτιμούν ότι η αξία των δύο έργων φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.