Έκθεση για τα «Καφενεία της Αθήνας» στον Ιανό

Έκθεση για τα «Καφενεία της Αθήνας» στον Ιανό

Τα ιστορικά στέκια της Ομόνοιας, των Χαυτείβων, της Πανεπιστημίου, της Πλατείας Συντάγματος εμπνέουν νέους καλλιτέχνες

Τα αθηναϊκά καφενεία εμπνέουν νέους καλλιτέχνες και αποτελούν το αντικείμενο της νέας έκθεσης που εγκαινιάζεται αύριο-Τρίτη 7 Οκτωβρίου -στην αίθουσα τέχνης Iανός.


Τα ιστορικά στέκια της Ομόνοιας, των Χαυτείων, της Πανεπιστημίου, του Κολωνακίου και της Πλατείας Συντάγματος όπως ο Ζαχαράτος και η Δεξαμενή ή τα θρυλικά Βυζάντιο , Brazilian και Zonars φιλοξένησαν στο παρελθόν πλήθος καλλιτεχνικών, πολιτικών και κοινωνικών συζητήσεων. Το ίδιο, και τα τελευταία χρόνια καφενεία και καφέ, που αποτελούν την εξέλιξη των πρώτων, όπως το Φίλιον και η Βιβλιοθήκη, το Da Capo και η Λυκόβρυση αλλά και τα καφενεία των Εξαρχείων και της Πλάκας ή της Πλατείας Βικτωρίας και τόσα ακόμη.

Αυτά τα καφενεία λοιπόν που ανέκαθεν ήταν οι σταθεροί αποδέκτες των διακυμάνσεων της πόλης, αποτυπώνονται στον καμβά των καλλιτεχνών: Δάφνη Αγγελίδου, Χριστίνα Ακτίδη, Έλενα Ακύλα, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέα Γεωργιάδη , Φραγκίσκου Δουκάκη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μηνά Καμπιτάκη, Βασίλη Λιαούρη, Νεκτάριο Μαμάη, Ελεάννα Μαρτίνου, Χαρίτωνα Μπεκιάρη, Παναγιώτη Μπελντέκου, Άννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου, Βασίλη Πέρρου, Στέλιου Πετρουλάκη, Ελιάννα Προκοπίου, Γιώργου Σαλταφέρου, Δημήτρη Σαρασίτη, Αντώνη Στάβερη, Μαρίνα Στελλάτου, Πάυλου Χαμπίδη και Αθηνάς Χατζή.

Την έκθεση επιμελείται η Ίρις Κρητικού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

profileart

Η «ΓΕΡΜΑ», το εμβληματικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία – διασκευή Θανάση Σαράντου, που κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, ξεκινά το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα με πρώτους σταθμούς τις Σέρρες στις 4,5, 6 Οκτωβρίου 2019 (Δημοτικό Θέατρο Αστέρια), τη Θεσσαλονίκη στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2019 (Θέατρο Αμαλία) και την Πάτρα στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 (Θέατρο Απόλλων – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας) Ο Θανάσης Σαράντος και η Εταιρία Θεάτρου «ηθικόν ακμαιότατον» παρουσιάζουν μία διασκευή της «Γέρμα» για 5 πρόσωπα, που βιώνουν τον λορκικό μύθο σ’ ένα ελληνικό ακριτικό χωριό της Ηπείρου εν έτει 2019.