Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Αυγούστου από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, η πρωτοποριακή πρωτοβουλία των ΓΑΚ/Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας για τη δημιουργία ενός τεράστιου γκράφιτι 2 Χ 6 μ., αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ειρήνη.
Ο νεαρός καλλιτέχνης Άκης Κορωνάκης (AkisK), φοιτητής αρχιτεκτονικής, ζωγράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ανέλαβε να δημιουργήσει το έργο αυτό εμπνευσμένος από τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της ανθρώπινης επιθυμίας για Ειρήνη στον Κόσμο.
Από τις 10 το πρωί όταν «μπήκε η πρώτη πινελιά» έως τις 10 το βράδυ όταν και υπογράφηκε τελειωμένο πλέον το έργο από τον καλλιτέχνη, στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου του ΓΑΚ/ΙΑΜΥ είχε στηθεί μία ζεστή και πολυπρόσωπη γιορτή για την Παγκόσμια Ειρήνη με ανάλογα τραγούδια αλλά και κέρασμα στα τραπεζάκια τα οποία είχαν στηθεί στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.
Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του ΓΑΚ/ΙΑΜΥ συμπληρώθηκε με μικρούς και μεγάλους φίλους που ζωγράφισαν και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τον πόθο της Παγκόσμιας Ειρήνης στην πίσω πλευρά του έργου.
Κλείσιμο
Ο #AkisK ζωγραφίζοντας για την #ΕΙΡΗΝΗ έξω από το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας (Παρασκευή, 09.08.2024). Διαβάστε σχετικά:
https://www.facebook.com/share/p/bhsmKN8vwvzsyxiQ/
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός με την πρεσβυτέρα του Παναγιώτα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βούλγαρης, ο π. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγό του Ράννα, η Λιμενάρχης Ύδρας, Πλωτάρχης ΛΣ, Μαρία Σπηλιοπούλου, η ξενοδόχος Τζένη Σοφιανού, ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού Άγγελος Διαμαντόπουλος, οι γονείς του καλλιτέχνη Πάνος Κορωνάκης και Μαίρη Μπατζίνη, ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Αλέξανδρος Τζώνης με τη σύζυγο του αρχαιολόγο Liane Lefaivre, ο αρχιτέκτονας εικαστικός Αλέξανδρος Κριεζής, η δημοσιογράφος Έφη Μιχάλαρου και πολλοί εκλεκτοί συμπατριώτες μας Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας, Έλληνες και ξένοι.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.