Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: Με ισπανική μουσική και όπερα κλείνει το φετινό του πρόγραμμα

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: Με ισπανική μουσική και όπερα κλείνει το φετινό του πρόγραμμα

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εκδληλώσεων

Theatro_Olympia
Με δύο τελευταίες παραγωγές ολοκληρώνει το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» την φετινή, επιτυχημένη καλλιτεχνική του περίοδο.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα και σολίστ στο βιολί τον Χριστόφορο Πετρίδη, παρουσιάζει την συναυλία ¡Viva España! - II, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες. 

Οι Γάλλοι συνθέτες είχαν πάντα αδυναμία στην ισπανική μουσική. Στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιείται φέτος σε έργα που εμπνέονται από το σαγηνευτικό ισπανικό ταπεραμέντο, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την Ισπανική Συμφωνία για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, αρ.21, το προβεβλημένο δεξιοτεχνικό αριστούργημα του Édouard Lalo, το οποίο ο συνθέτης αφιέρωσε στον θρυλικό Ισπανό βιρτουόζο βιολονίστα Pablo de Sarasate. Το ισπανικό χορευτικό στοιχείο κυριαρχεί στις πλέον δημοφιλείς Σουίτες αρ.1 και αρ.2 από την όπερα Carmen του Georges Bizet, τις οποίες ο φίλος του, Ernest Guiraud, ενορχήστρωσε μετά τον θάνατο του συνθέτη. Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Παγκόσμια Πρώτη του νέου έργου του Στάθη Γυφτάκη.
 
Κλείσιμο
Η αυλαία θα πέσει με την όπερα «Πηνελόπη» του Fauré που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και μια πλειάδα διεθνούς ακτινοβολίας Γάλλων και Ελλήνων ερμηνευτών, που ζωντανεύουν τους ομηρικούς ήρωες. Ανάμεσά τους, ο αρχιμουσικός Pierre Dumoussaud και η σοπράνο Catherine Hunold, που επιστρέφουν στο Θέατρο Ολύμπια μετά τον θρίαμβό τους στην «Αδελφή Βεατρίκη» του Δημήτρη Μητρόπουλου.  

Μυστηριώδης και συνάμα διαυγής, όπως το βλέμμα ενός παιδιού, χαρακτηρίζει τη μουσική του Fauré o φιλόσοφος Vladimir Jankélévitch. Στο απόγειο της ωριμότητάς του, ο Fauré ανακαλύπτει στην «Οδύσσεια» το ιδανικό θέμα από την αρχαιότητα για να συνθέσει το μουσικό δράμα «Πηνελόπη», σε λιμπρέτο του René Fauchois. Ο επώδυνος και πιστός έρωτας της Πηνελόπης, συμβόλου της συζυγικής αφοσίωσης, η επιστροφή στην πατρίδα του Οδυσσέα και η αίσια κατάληξη του μύθου μετά τη θανάτωση των μνηστήρων, εξυφαίνουν έναν γοητευτικό μουσικό ιστό που απηχεί τις επιρροές, τόσο του Gluck όσο και του Wagner. 

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η επέμβαση στο UCLA - Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή στον 27χρονο που θώπευσε στο στήθος ανήλικη

Κιλκίς: 51χρονος επιτέθηκε με τσεκούρια σε αστυνομικούς όταν πήγαν να τον συλλάβουν για ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης