Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Αυτές είναι οι πρεμιέρες του Μαρτίου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Αυτές είναι οι πρεμιέρες του Μαρτίου

Ανεβαίνουν τρία σύγχρονα έργα και μια μουσικοθεατρική παραγωγή

Pire_ti_zoi_tis_sta_xeria_tis_-_parastasi
Τέσσερις νέες παραγωγές έρχονται στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) τον Μάρτιο. Τέσσερις νέες πρεμιέρες, με τρία σύγχρονα έργα και μια μουσικοθεατρική παραγωγή, που μαζί με τις παραστάσεις που συνεχίζουν έρχονται να εμπλουτίσουν το πρόγραμμά και να δώσουν στους θεατές ένα μεγάλο εύρος επιλογών.

Έναρξη κάνει η παραγωγή «96%», μια παράσταση - ντοκιμαντέρ για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, που θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Πρόδρομου Τσινικόρη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συμμετοχικού project “Landscapes of Devastation” (Τοπία Καταστροφής) και ξεκινάει ταυτόχρονα σε τρεις πόλεις: Θεσσαλονίκη- Μαδρίτη- Βερολίνο.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν» του Philippe Claudel, μια συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Λυκόφως», με την οποία ο κορυφαίος Βέλγος σκηνοθέτης Guy Cassiers, στην πρώτη του συνεργασία με το ΚΘΒΕ, έρχεται στην Ελλάδα για να σκηνοθετήσει τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Τρίτη πρεμιέρα, σε πανελλήνια πρώτη, της παραγωγής «Μαρίκα με είπανε- Μαρίκα με βγάλανε», ενός πρωτότυπου μουσικού θεατρικού έργου των Γιώργου Ανδρέου και Οδυσσέα Ιωάννου, που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες του Λαϊκού Τραγουδιού σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη. Μια παράσταση- φόρος τιμής στις αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το Ελληνικό Λαϊκό και Ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα, η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Κλείσιμο
Τέλος, σε σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα, θα παρουσιαστεί το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της», με το οποίο, μετά το «Γάλα» και τους «Αγνοούμενους – μια ενδιαφέρουσα ζωή», συμπληρώνεται η τριλογία του συγγραφέα με θέμα τους ανυπεράσπιστους. 

Ειδήσεις σήμερα:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης