Φεστιβάλ Καννών: Το γκέι γουέστερν του Αλμοδoβάρ, το αντίο του Ιντιάνα Τζόουνς και η σύμπραξη Ντε Νίρο - Ντι Κάπριο

Φεστιβάλ Καννών: Το γκέι γουέστερν του Αλμοδoβάρ, το αντίο του Ιντιάνα Τζόουνς και η σύμπραξη Ντε Νίρο - Ντι Κάπριο

Ποιες είναι οι πολυαναμενόμενες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στη Γαλλική Ριβιέρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Cannes_23_killers-of-the-flower-moon-Di_Caprio_-_De_Niro
Το κόκκινο χαλί στρώθηκε, οι λαμπεροί προσκεκλημένοι κατέφθασαν, οι εκτυφλωτικοί προβολείς άναψαν και το 76ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών άνοιξε, το βράδυ της Τρίτης, τις πύλες του με κάθε επισημότητα. Και ενώ το ενδιαφέρον της προχθεσινής έναρξης εντοπίστηκε, κατά κύριο λόγο, στις εμφανίσεις διάσημων πρωταγωνιστών, όπως ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος άνοιξε την αυλαία της φετινής διοργάνωσης με την ταινία «Jeanne du Barry», που απ’ ότι μαθαίνουμε δεν ενθουσίασε του κριτικούς, μπαίνουμε πλέον στην ουσία, που δεν είναι άλλη από  τις ταινίες.

Cannes_2023_Johnny_Depp
Ο Τζόνι Ντεπ με τους συντελεστές της ταινίας «Jeanne du Barry»


Είναι γεγονός, πως σε αντίθεση με πέρσι, φέτος οι Κάννες διαθέτουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με πολλέςκαι ενδιαφέρουσες ταινίες να προβάλλονται είτε στο διαγωνιστικό τμήμα είτε εκτός διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων και ορισμένες οι οποίες σίγουρα θα συζητηθούν τους επόμενους μήνες. Πολυβραβευμένοι αλλά και νεότεροι σκηνοθέτες όπως οι Μάρτιν Σκορσέζε, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Γουές Άντερσον, Κάθριν Μπρέιλα, Βιμ Βέντερς, Χιροκάζου Κόρε Έντα και Τοντ Χέινς αλλά και εξαιρετικά δημοφιλείς ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και οι Ρόμπερτ ντε Νίρο, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Χάρισον Φορντ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζούλιαν Μουρ, Σκάρλετ Γιόχανσον και Ίθαν Χοκ δίνουν το δυναμικό παρών στο Φεστιβάλ της Γαλλικής Ριβιέρας το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου.

Εμείς ξεχωρίσαμε και σάς παρουσιάζουμε κάποιες από τις πλέον ενδιαφέρουσες ταινίες:

Killers of The Flower Moon
Ένας κορυφαίος σκηνοθέτης και δύο πρωταγωνιστές παγκόσμιοι σούπερ σταρ είναι τα βασικά συστατικά αυτής της ταινίας. Ο Μάρτιν Σκορσέζε ενώνει και πάλι τις δυνάμεις του με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο προκειμένου να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία του ομότιτλου βιβλίου του Ντέιβιντ Γκραν. Η πλοκή εξελίσσεται στην Οκλαχόμα του 1920, μια εποχή που η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της τήν καθιστά ένα από τα πιο πλούσια μέρη των ΗΠΑ. Την ίδια περίοδο μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Μια επική ταινία, διάρκειας 3 ωρών και 26 λεπτών που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

KILLERS OF THE FLOWER MOON (2023) - OFFICIAL MOVIE TRAILER


Strange Way of Life
Ως το «Brokeback Mountain» του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί η ταινία αυτή με το δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο Πέδρο Πασκάλ - Ίθαν Χοκ. Ο διακεκριμένος Ισπανός σκηνοθέτης επιστρέφει με την δεύτερη κατά σειρά αγγλόφωνη, μικρού μήκους, ταινία της καριέρας του, μετά την «Ανθρώπινη Φωνή» με την Τίλντα Σουίντον, με ένα γκέι γουέστερν στο οποίο ο Πασκάλ υποδύεται έναν καουμπόη που ταξιδεύει με το άλογο του στην έρημο για να βρει τον παλιό του φίλο και σερίφη (Ίθαν Χοκ) με τον οποίο έχει πολλές, συναισθηματικού τύπου, εκκρεμότητες από το παρελθόν.

Κλείσιμο
STRANGE WAY OF LIFE (2023) Official Trailer [HD] Pedro Almodóvar, Ethan Hawke, Pedro Pascal


Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου
Ο Χάρισον Φορντ φορά, για τελευταία φορά όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς και ρίχνεται με πάθος σε νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Τζέιμς Μάνγκολντ και με τον...παλιό Στίβεν Σπίλεμπεργκ να αναλαμβάνει μόνο το ρόλο του παραγωγού. Ο διάσημος Αμερικανός αρχαιολόγος δυσαρεστείται από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προσλάβει πρώην κρατικούς εχθρούς, έτσι ώστε να κατακτηθεί το διάστημα πριν από τους Σοβιετικούς, και μαζί με την βαφτισιμιά του αναλαμβάνουν δράση, αγνοώντας πως στο φόντο υπάρχει ένας πρώην ναζί νυν επιστήμονας ο οποίος έχει τα δικά του μοχθηρά σχέδια. Στην ταινία παίζουν επίσης η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ και ο Μαντς Μίκελσεν.

Ο INDIANA JONES ΚΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ (Indiana Jones and the Dial of Destiny)-trailer(gr subs)


May December
Δύο αγαπημένες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ, η Τζούλιαν Μουρ και η Νάταλι Πόρτμαν συναντιούνται στη νέα αυτή δραματική. αφηγηματική ταινία του Τοντ Χέινς. Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από ένα παντρεμένο ζευγάρι, με μεγάλη διαφορά ηλικίας, και εξελίσσεται είκοσι χρόνια μετά το διαβόητο σκανδαλώδες ρομάντζο τους, όταν μία ηθοποιός έρχεται να κάνει έρευνα για μία ταινία που αφορά το παρελθόν τους. Η προηγούμενη συνεργασία της Μουρ με τον Χέιν, το 2017 στο «Far From Heaven» απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Θα έχει άραγε και η νέα καλλιτεχνική τους σύμπραξη ανάλογη αποδοχή;

Cannes_2023_-_May_December_-_Moore_-_Portman
Τζούλιαν Μουρ και Νάταλι Πόρτμαν στο «May December»


Asteroid City
Σε μια φανταστική πόλη της ερήμου, την δεκαετία του ‘50, βρίσκει η νέα ταινία του  Γουές Αντερσον τους Τομ Χανκς, Μάργκοτ Ρόμπι, Σκάρλετ Γιόχανσον, Στιβ Καρέλ και Τίλντα Σουίντον. Σε ένα συνέδριο Junior Stargazer/Space Cadet, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενώσει μαθητές και γονείς σε επιστημονικό διαγωνισμό. Καθώς μαθητές και γονείς από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται για την εκδήλωση, οι θεατές μπορούν να προσδοκούν «επιστημονικό ανταγωνισμό, ξεκούραση και αναψυχή, κωμωδία, δράμα, ρομαντισμό και πολλά άλλα. Μια ταινία που χαρακτηρίζεται ως ποιητικός διαλογισμός για το νόημα της ζωής.

ASTEROID CITY | Official Trailer (Universal Studios) - HD




The Old Oak

Στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Καννών θα προβληθεί το κύκνειο άσμα του σπουδαίου σκηνοθέτη Κεν Λόουτς ο οποίος έχει εξομολογηθεί πως, στα 86 του πλέον, είναι αποφασισμένος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Αυτή η φορά μάς ταξιδεύει σε μία πόλη της βόρειας Αγγλίας όπου ένας πρώην ανθρακωρύχος και νυν ιδιοκτήτης της παμπ «Old Oak» η οποία αποτελεί το στέκι των ντόπιων, αλλά ανοίγει παράλληλα την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες θα καταφθάσουν από τη Συρία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Dave Turner και Ebla Mari

The Old Oak | Ken Loach | Clip | Cannes 2023 | StyleFeelFree. SFF magazine


Firebrand
Με το βασιλικό κλίμα να έχει αναβιώσει έντονα φέτος εξαιτίας του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ και της συνακόλουθης ενθρόνισης του Βασιλιά Καρόλου Γ΄, η νέα ταινία του Karim Aïnouz μοιάζει εξαιρετικά επίκαιρη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια έχουμε να κάνουμε με την ιστορία της βασίλισσας Αικατερίνης Παρ, την οποία υποδύεται η Αλίσια Βικάντερ, έκτης κατά σειρά συζύγου του εξαιρετικά βίαιου Ερρίκου Η’ της Αγγλίας, που ενσαρκώνει ο Τζουντ Λο. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που παρουσιάζει το πώς η Αικατερίνη κατάφερε να αντέξει τον γάμο της με τον μονάρχη αλλά και να γλιτώσει τη ζωή της από τα χέρια του, κάτι που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες σύζυγοί του.

Cannes_2023_-_Firebrand


Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Τσίμας στον Δανίκα: O Mητσοτάκης θα ξαναβγεί γιατί είναι ο νόμος της δεύτερης ευκαιρίας...

Θεσσαλονίκη: «Κερνούσε δηλητήριο τη γυναίκα του» - Ενοχή του λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία ζήτησε ο εισαγγελέας

Ιταλία: Σκηνικό αποκάλυψης από τις πλημμύρες - Βίντεο από τις πόλεις βυθισμένες στο νερό

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης