Μάικλ Ντάγκλας: Θα λάβει απόψε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών

Μάικλ Ντάγκλας: Θα λάβει απόψε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών

Προηγούμενοι νικητές ήταν οι Τομ Κρουζ, Τζόντι Φόστερ, Ανιές Βαρντά και Αλέν Ντελόν

michael-douglas-cannes
Ο Μάικλ Ντάγκλας θα παραλάβει απόψε τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για να γιορτάσει την καριέρα του.

 Το 2002 το φεστιβάλ άρχισε να απονέμει σποραδικά έναν μη ανταγωνιστικό Χρυσό Φοίνικα σε σκηνοθέτες ή ηθοποιούς που είχαν επιδείξει αξιόλογο έργο αλλά δεν είχαν κερδίσει ποτέ ανταγωνιστικό Χρυσό Φοίνικα.

Το φεστιβάλ, φέτος, θα αποτίσει φόρο τιμής στον Αμερικανό ηθοποιό και θα του παραδώσει το βραβείο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, το φεστιβάλ θα προβάλει ένα ακυκλοφόρητο ντοκιμαντέρ του Αμινέ Μέστα για τον Ντάγκλας με τίτλο «Michael Douglas, The Prodigal Son».

Η σύνοψη του ντοκιμαντέρ έχει ως εξής: «Αυτό το ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ μας δείχνει πώς ο Μάικλ, ηθοποιός και παραγωγός όπως ο πατέρας του Κερκ, έπρεπε να αποδεχτεί την ομοιότητά τους σε όλη τη διάρκεια της αξιοσημείωτης καριέρας του, προκειμένου να διεκδικήσει τη διαφορετικότητά του. Η ώρα να μάθεις πώς να γίνεσαι Μάικλ όταν το όνομά σου είναι Ντάγκλας».
SPL6752320_019

«Είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να βρίσκεσαι στις Κάννες, οι οποίες εδώ και καιρό παρέχουν μια θαυμάσια πλατφόρμα για τολμηρούς δημιουργούς, καλλιτεχνικές τόλμες και αριστεία στην αφήγηση ιστοριών», δήλωσε ο Ντάγκλας.
Κλείσιμο
SPL6752320_021

«Από την πρώτη μου φορά εδώ το 1979 για το "The China Syndrome" μέχρι την πιο πρόσφατη πρεμιέρα μου για το "Behind the Candelabra" το 2013, το Φεστιβάλ πάντα μου υπενθύμιζε ότι η μαγεία του κινηματογράφου δεν έγκειται μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά και στην ικανότητά του να επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο, είναι τιμή μου να επιστρέφω στην Κρουαζέτ για να ανοίξω το Φεστιβάλ και να αγκαλιάσω την κοινή μας παγκόσμια γλώσσα του κινηματογράφου»,  πρόσθεσε ο διάσημος ηθοποιός.
SPL6752320_022

Η τελευταία εμφάνιση του ηθοποιού στις Κάννες ήταν το 2013 για το ντεμπούτο της ταινίας «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, στην οποία πρωταγωνιστούσε επίσης ο Ματ Ντέιμον.

Ο περσινός αποδέκτης του τιμητικού Χρυσού Φοίνικα ήταν ο Τομ Κρουζ, ο οποίος βρισκόταν στην Κρουαζέτ με την πολυδιαφημισμένη πρεμιέρα του «Top Gun: Maverick». Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται επίσης οι Φόρεστ Γουίτακερ, Τζόντι Φόστερ, Αλέν Ντελόν, Ανιές Βαρντά, Ζαν - Πολ Μπελμοντό και Τζέιν Φόντα. Το βραβείο απονεμήθηκε για πρώτη φορά στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν το 1997.
michael-douglas-cannes_2

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ξεκινά σήμερα, 16 Μαΐου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Roland Macri / Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να καταπιώ τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη γυναίκα μου – Με τον Ανδρουλάκη έχουμε μεγάλες διαφορές»

Μαλώσαμε, «η ατμόσφαιρα ήταν φρίκη» λέει ο Δένδιας για το επεισόδιο με τον Τσαβούσογλου

Φωτογράφοι από Γερμανία μέχρι Ιαπωνία έρχονται Ελλάδα για τα αεροσκάφη που... χορεύουν


----

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης