Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»: Ανεβάζει «Τα λουκούμια μες στο βάζο», ένα έργο γεμάτο μνήμες από τη Σμύρνη

Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»: Ανεβάζει «Τα λουκούμια μες στο βάζο», ένα έργο γεμάτο μνήμες από τη Σμύρνη

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Μαίρη Ιγγλέση

Loukoimia_mes_to_vazo_-_parastasi
Χρώματα κι αρώματα από τη Σμύρνη περιέχει το έργο της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη «Τα λουκούμια μες στο βάζο» που ανεβαίνει, για πρώτη φορά, στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», σε σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου, με πρωταγωνίστρια την
Μαίρη Ιγγλέση.

Η Δέσποινα είναι μια αγωνίστρια της καθημερινότητας. Έχει δει πολλά στη ζωή της, έχει στερηθεί, έχει πεισμώσει, έχει ερωτευθεί. Έχει αντέξει και δεν το βάζει κάτω. Θυμάται, τραγουδά, χορεύει και μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι μνήμης, χαράς, γέλιου και συγκίνησης. Παρομοιάζει τη ζωή και τις εμπειρίες της με τη γλύκα και τη θύμηση ενός λουκουμιού.

«Σαν την αγκαλιά της μάνας είναι το λουκούμι, που όσο την έχεις δε σου αρκεί κι όταν την χάσεις σε εκείνη ψάχνεις να κρυφτείς», λέει η ίδια. Με τον τρόπο της, εκμαιεύει ό,τι υπάρχει βαθιά ριζωμένο στη μνήμη και στην καρδιά μας.

«Τα λουκούμια μες στο βάζο», με αφετηρία τη Σμύρνη, στις γλυκές στιγμές της, αγκαλιάζει όλους τους Νοσταλγούς Πατρίδας και «πατρικής» οικίας, όπου κι αν βρίσκονται: Εντός της Μικρασίας, της Ελλάδας ή κι όπου αλλού. Το έργο μάς παρασύρει σε μονοπάτια της ψυχής μας με συγκίνηση, γέλιο και τραγούδι και όλα αυτά, σε μια διαφορετική προσέγγιση στο φλέγον θέμα της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, με ζωντανή μουσική από το σαντούρι της Χριστίνας Κούκη και της Ιωάννας Γεωργοπούλου.

Στην παράσταση παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Τάσος Μπίμης και Βίκυ Πάστρα ενώ ζωντανή μουσική παίζουν επί σκηνής οι
Χριστίνα Κουκή και Πέννυ Γεωργοπούλου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης