Ρουτζέρο Ντεοντάτο: Πέθανε ο σκηνοθέτης της απαγορευμένης ταινίας τρόμου «Το Ολοκαύτωμα των κανιβάλων»

Ρουτζέρο Ντεοντάτο: Πέθανε ο σκηνοθέτης της απαγορευμένης ταινίας τρόμου «Το Ολοκαύτωμα των κανιβάλων»

Είχε συλληφθεί για τις αποκρουστικές σκηνές με βασανισμούς ζώων που έγιναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Rugero_Leodato_2
Ο άνθρωπος που έβαλε την σκηνοθετική του υπογραφή σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες και αμφιλεγόμενες ταινίες τρόμου όλων των εποχών, το «Ολοκαύτωμα των κανιβάλων», ο Ρουτζέρο Ντεοντάτο, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών.

Το όνομά του θα μείνει στην κινηματογραφική ιστορία για την ανατριχιαστική, ιταλική ταινία τρόμου του 1980 η οποία λογοκρίθηκε έντονα λόγω των εξαιρετικά σκληρών σκηνών του. Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Μια ομάδα που γυρίζει εκιεί ένα ντοκιαμντέρ σχετικά με μία φυλή κανιβάλων δεν επιστρέφει ποτέ και ένας καθηγητής ανθρωπολογίας πηγαίνει εκεί προκειμένου να τους εντοπίσει.Δυστυχώς θα βρει μόνο το υλικό το οποίο τράβηξαν και όταν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, θα παρακολουθήσει το βασανισμό τους από τους ιθαγενείς.

Οι σκηνές βίας, τα φρικιαστικά βασανιστήρια σε ανθρώπους και κυρίως σε ζώα που περιείχε η ταινία ήταν τόσο ρεαλιστικές που προκάλεσαν σοκ. Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της στην Ιταλία η προβολή της απαγορεύτηκε και ο σκηνοθέτης της συνελήφθη με την κατηγορία του βασανισμού ζώων και της αισχροκέρδειας. Κάποιοι μάλιστα τον κατηγόρησαν πως είχε δολοφονήσει και ορισμένους από  τους πρωταγωνιστές του προκειμένου να επιτύχει ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, ισχυρισμοί οι οποίοι αποδείχτηκαν αναληθείς.

«Στα νιάτα μου, μεγαλώνοντας, περνούσα πολύ χρόνο στην εξοχή κοντά σε ζώα και ως εκ τούτου έβλεπα συχνά τη στιγμή του θανάτου τους. Ο θάνατος των ζώων, αν και αφόρητος – ειδικά με τη σημερινή αστική νοοτροπία – συνέβαινε πάντα για να ταΐσει τους χαρακτήρες της ταινίας ή το συνεργείο, τόσο στην ιστορία όσο και στην πραγματικότητα» είχε δηλώσει ο ίδιος το 2011 στον Guardian εξηγώντας πως εμπνεύστηκε τις σκηνές με τα κακοποιημένα ζώα.

Κλείσιμο
Γεννημένος στην πόλη Ποτέντσα της νότιας Ιταλίας, ο Ρουτζέρο Ντεοντάτο εργάστηκε, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ως βοηθός σκηνοθέτη σε μια σειρά από ιταλικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των cult γουέστερν του Sergio Corbucci, Django, και Ringo and His Golden Pistol. Στη συνέχεια σκηνοθέτησε μια μεγάλη γκάμα ταινιών από αστυνομικές μέχρι κωμωδίες και μιούζικαλ.

Το 2007 συμμετείχε στο αμερικανικό θρίλερ «Hostel Part II» υποδυόμενος έναν κανίβαλο.

Ειδήσεις σήμερα:

137 θάνατοι από κορωνοϊό και τρεις ακόμα από γρίπη την τελευταία εβδομάδα, λέει ο ΕΟΔΥ

Έρευνα στον Παναμά για λογαριασμούς €28 εκατ. της οικογένειας Καϊλή από τον εισαγγελέα Βουρλιώτη

«Ενισχύουμε με 22.500 ευρώ την αντικατάσταση 2.000 παλαιών ταξί με νέα ηλεκτρικά οχήματα» λέει ο Σκρέκας  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης