Εθνικό Θέατρο: Οι καλοκαιρινές παραστάσεις του μπήκαν στη βιτρίνα του attica

Εθνικό Θέατρο: Οι καλοκαιρινές παραστάσεις του μπήκαν στη βιτρίνα του attica

Τί ετοιμάζουν οι ηθοποιοί για την προβολή της «Μήδειας» που θα φιλοξενηθεί τον Ιούλιο στην Επίδαυρο

Ethniko_Theatro_-_Attica
Πενρώντας κανείς αυτές τις μέρες από το πολυκατάστημα «αttica» θα συναντήσει μια βιτρίνα αφιερωμένη στις καλοκαιρινές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Δεν μετακόμισε βεβαίως η πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας από την έδρα της στην Αγίου Κωνσταντίνου αλλά επέλεξε αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο προβολής των νέων του καλοκαιρινών παραγωγών.

Έτσι λοιπόν μέχρι τις 3 Ιουλίου, μία από τις βιτρίνες του «attica», επί της οδού Πανεπιστημίου, θα φιλοξενεί εικόνες από τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, «Μήδεια» του Μποστ και «Αίαντας» του Σοφοκλή, επιμελημένες από τους ίδιους τους σκηνοθέτες των παραστάσεων, τον Γιάννη Καλαβριανό και τον Αργύρη Ξάφη αντίστοιχα.

Παράλληλα, το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου θα φιλοξενείται για 20 ημέρες στο ισόγειο του «attica», με ξεχωριστά δώρα, εμπνευσμένα από τη μαγεία του θεάτρου και με ένα αντικείμενο έκπληξη, ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη συνέργεια: 12 μοναδικές, χειροποίητες κούκλες που δημιούργησε το Εργαστήριο Ραπτικής του Εθνικού Θεάτρου με υπόλοιπα υφασμάτων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των κοστουμιών των παραστάσεων!

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 16.00, στην είσοδο του attica, δέκα ηθοποιοί του θιάσου της «Μήδειας» θα παρουσιάσουν δρώμενο με χορικά της παράστασης που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 8 και 9 Ιουλίου.

















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης