«Έξι βαθμοί διαχωρισμού»: Το πρώτο ατομικό φωτογραφικό βιβλίο του Λουκά Βασιλικού

«Έξι βαθμοί διαχωρισμού»: Το πρώτο ατομικό φωτογραφικό βιβλίο του Λουκά Βασιλικού

Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Eyeshot

Lukas-Vasilikos-1
Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Eyeshot το βιβλίο με τίτλο «Six degrees of separation» («Έξι βαθμοί διαχωρισμού») του Λουκά Βασιλικού.

Στην έκδοση αυτή, πρώτο ατομικό βιβλίο του Βασιλικού, παρουσιάζονται φωτογραφίες από το σύνολο του μέχρι σήμερα έργου του. Η έκδοση είναι εξαιρετικά καλαίσθητη, ενώ η επιλογή των φωτογραφιών έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου του και να αποτυπώνεται το φωτογραφικό «στίγμα» του δημιουργού.

Την επιλογή των φωτογραφιών έκανε ο Marco Savarese, ενώ το corpus συμπληρώνει οργανικά το σημαντικό κείμενο-πρόλογος του Ηρακλή Παπαϊωάννου.

Στον πρόλογό του, ο Ηρακλής Παπαϊωάννου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τη θεωρία των έξι βαθμών διαχωρισμού, κάθε άνθρωπος μπορεί να συνδεθεί με οποιονδήποτε άλλο στη γη μέσα από έξι μόνο βήματα ενδιάμεσων γνωστών. Η θεωρία κάνει τον πλανήτη να φαντάζει θεαματικά μικρότερος, παρότι ο πληθυσμός του κλιμακώνεται αγέρωχα. Από μια άλλη οπτική γωνία, μοιάζει να κολυμπάμε, άγνωστοι όλοι, σε μια εποχή επιφανειακής οικειότητας, χαμένοι σε μοναχικούς λαβύρινθους και βολικούς μικρόκοσμους, παρότι στα κοινωνικά δίκτυα διακινούνται περισσότερες προσωπικές πληροφορίες από ποτέ. Ίσως τότε η φωτογραφία δρόμου να προβάλλει εκ νέου ως ποιητικό ιδίωμα σε αστικές ζώνες με απρόσμενη τριβή και ρευστότητα, που διερευνά την ελαστικότητα στις αποστάσεις των έξι βαθμών, διεκδικώντας οικειότητα με το ανοίκειο».


Lukas-Vasilikos2




Κλείσιμο
Lukas-Vasilikos-3


Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν «μέσα στις επόμενες ώρες» κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Το Κίεβο καλωσόρισε την αναστολή της πιστοποίησης του Nord Stream-2

Η πρώτη ανάρτηση του Κρις Νοθ στα social media, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης