Κρίση στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν «μέσα στις επόμενες ώρες» κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Τη Δευτέρα, μετά το διάγγελμα του Πούτιν, ο Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύθηκε κάθε εμπορική συναλλαγή και κάθε επένδυση σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ
Μετά τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με αφορμή την αναγνώριση των δυο περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας ετοιμάζουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ανέφερε, μιλώντας στο MSNBC, ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν, Τζον Φίνερ. «Μέσα στις επόμενες ώρες θα δείτε σημαντικά βήματα, από την πλευρά μας, στο θέμα της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας» τόνισε ο Φίνερ.
Χθες Δευτέρα, μετά το διάγγελμα του Πούτιν, ο Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύθηκε κάθε εμπορική συναλλαγή και κάθε επένδυση φυσικών ή νομικών προσώπων της χώρας του στις δύο αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες της ανατολικής Ουκρανίας που αναγνωρίστηκαν επίσημα από τη Ρωσία.
«Θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα (...) για αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», σημείωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.