Ροβήρος Μανθούλης: Online αφιέρωμα στον σημαντικό σκηνοθέτη από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Ροβήρος Μανθούλης: Online αφιέρωμα στον σημαντικό σκηνοθέτη από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Στο πλαίσιο του θα προβληθούν γνωστές αλλά και σπάνιες ταινίες του

Roviros_Manthoulis
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη  Ροβήρου Μανθούλη  παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ολυμπίαςαπό τις 27 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου. Τιτλοφορείται «Ροβήρος Μανθούλης -Μια Τρίτη Ματιά» και περιλαμβάνει εμβληματικές αλλά και δυσεύρετες ταινίες του σπουδαίου δημιουργού, όπως η ανέκδοτη ταινία του για τον Βασίλη Αλεξάκη, μαρτυρίες από φίλους και συνεργάτες, καταλόγους αφιερωμάτων, σπάνιο ανέκδοτο υλικό από το αρχείο του και ντοκιμαντέρ στα οποία ο ίδιος μιλά για τη ζωή και το έργο του.

Ο Ροβήρος Μανθούλης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του κινηματογράφου με ένα πλούσιο κινηματογραφικό έργο που ξεπερνάει τις 120 ταινίες. Σήμερα, κι ενώ κοντεύει να κλείσει τα 93 του, συνεχίζει τη δημιουργική του διαδρομή διευρύνοντας το συγγραφικό του έργο. Αφορμή για το αφιέρωμα στάθηκε η επανέκδοση δύο βιβλίων του Ροβήρου Μανθούλη από το Φεστιβάλ Ολυμπίας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το αφιέρωμα χωρίζεται σε 6 +1 ενότητες: Α. «ΤΡΕΙΣ ΤΟΠΟΙ».Τρία από τα ντοκιμαντέρ της πρώιμης περιόδου στην Ελλάδα, τα μοναδικά σωζόμενα, δυσεύρετα σήμερα: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ / Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ / ΛΕΥΚΑΔΑ. Β. ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Πρόσωπα της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι: ΜΙΜΙΚΑ ΚΡΑΝΑΚΗ/ ΚΛΕΜΑΝ ΛΕΠΙΔΗΣ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ. Γ. ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΘΜΟΙ. Οι κλασσικές ταινίες του Ροβήρου Μανθούλη : ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ / ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ / ΜΠΛΟΥΖ ΜΕ ΣΦΙΓΜΕΝΑ ΔΟΝΤΙΑ
Το αφέρωμα θα κορυφωθεί με μια συζήτηση / συνάντηση φίλων του το Σάββατο 3 Απριλίου (6 μ.μ.).

Οι ταινίες θα προβάλλονται  δωρεάν στη πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης