Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Προσφέρει μόνιμη στέγη σε μια νέα ελληνική ορχήστρα

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Προσφέρει μόνιμη στέγη σε μια νέα ελληνική ορχήστρα

Την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων που διευθύνει ο πολυβραβευμένος Διονύσης Γραμμένος

ELSON
H υποστήριξη των νέων ορχηστρών αποτελεί πάντα μια ευχάριστη είδηση. Γι' αυτό και αξίζει να δοθούν τα εύσημα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  για την αποφάσή του να στεγάσει, σε μόνιμη βάση, την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με την οποία εκφράζεται έμπρακτα η στήριξη του Οργανισμού στους νέους μουσικούς και την σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων είναι ένα ανερχόμενο μουσικό σύνολο που, μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του βραβευμένου αρχιμουσικού Διονύση Γραμμένου, έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Το Μέγαρο εγκαινιάζει με ενθουσιασμό τη συνεργασία του μαζί της, προσφέροντάς της τους φιλόξενους χώρους του, στους οποίους η Ορχήστρα θα πραγματοποιεί από φέτος τις συναυλίες, τις δοκιμές, τα σεμινάρια, τις ακροάσεις και τις εκπαιδευτικές της δράσεις.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε στο Μέγαρο την ΕΛΣΟΝ, μια ελληνική ορχήστρα νέων με διεθνή ακτινοβολία. Φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στη συνέχιση της εκπαιδευτικής της δράσης και της συμμετοχής των ταλαντούχων νέων ελλήνων μουσικών της σε ελληνικές και διεθνείς εκδηλώσεις συμφωνικής μουσικής αξιώσεων. Το Μέγαρο βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων ανοίγουν τον δρόμο σε όλο και περισσότερους νέους να ασχοληθούν με την κλασική μουσική» λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Πιμπλής ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης προσθέτει πως «πρόκειται για «μια λαμπρή ορχήστρα-φυτώριο νέων μουσικών, η οποία στεγάζεται στο ΜΜΑ, στο πλαίσιο των δράσεών του που έχουν στόχο να δώσουν βήμα στους νέους και να τους προσκαλέσουν να ανακαλύψουν τις πολλές και συναρπαστικές εκφάνσεις της μουσικής».

Ο μαέστρος Διονύσης Γραμμένος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, αναφερόμενος σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, υπογραμμίζει: «Σαν μια άλλη “Εθνική Ελπίδων” στον τομέα του πολιτισμού της χώρας μας, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποκτά νέα στέγη ως ορχήστρα in residence σε έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτή την καινούργια συνεργασία, η οποία θα επιτρέψει στην Ορχήστρα να συνεχίσει το έργο της, την καλλιέργεια της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών, παρέχοντάς τους ορχηστρική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και συναυλιακές εμπειρίες ̶πολύτιμα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία».

Ειδήσεις σήμερα

Η Γερουσία επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών - Πενς: Υπερασπιστήκαμε τη Δημοκρατία

Η «αμερικανική δημοκρατία υπό πολιορκία»: O Τραμπ κατηγορούμενος στον διεθνή Τύπο


Έχει ευθύνες για την εισβολή η αστυνομία του Καπιτωλίου- Έτσι μπήκαν οι οπαδοί του Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης