«Όμορφη Πόλη»: Η επιτυχημένη παράσταση σε διεθνή διαδικτυακή μετάδοση

«Όμορφη Πόλη»: Η επιτυχημένη παράσταση σε διεθνή διαδικτυακή μετάδοση

Είναι βασισμένη στο μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη

Ομορφη_πολη1
Η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, η εντυπωσιακή μουσικό – θεατρική παράσταση του Γιώργου Βάλαρη, που παρουσιάστηκε με επιτυχία αποσπώντας θερμότατα σχόλια από κοινό και κριτικούς, επιστφέφει μέσω διαδικτύου. Θα προβληθεί σε παγκόσμια online μετάδοση με μιας υψηλής τεχνολογικής κάλυψης ήχου και εικόνας της παράστασης από το Ηρώδειο, μόνο για δύο ημέρες, στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας του VIVA.GR.
«ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ»ONLINE STREAMING - WORLDWIDE


Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη πόλη» του 2020, μια μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Μέσα από τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας – ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, η ρωμιοσύνη – και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές, («Όμορφη πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», κ.ά.), παρουσιάζεται ένα  μοντέρνο εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σύγχρονη χορογραφία και  video art .
Omorfi_Poli2

Κλείσιμο
Στην παράσταση συμμετέχουν οι ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Σαλίνα Γαβαλά και οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Ακης Σιδέρης και οι Λήδα Πρωτοψάλτη και Κώστας Καζάκος. Μαζί τους η Λαική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Video συμμετοχή: Κώστας Καζάκος

Χορεύουν (αλφαβητικά): Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου.

Η τιμή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι 14 ευρώ και μπορείτε να κάνετε κράτηση ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα: 

Τσαβούσογλου: «Ελλάδα και Κύπρος στοχοποιούν την Τουρκία»

Πέθανε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ - Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Κύκνος που θρηνούσε το ταίρι του στις ράγες «καθήλωσε» πάνω από 20 τρένα στη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης