Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Νέο πρόγραμμα με μεγάλα ονόματα και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Νέο πρόγραμμα με μεγάλα ονόματα και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Δείτε τις σημαντικέρες εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο

Megaro2
Στην εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνεχίζει, με όλες του τις δυνάμεις, να επενδύει στην αξία του πολιτισμού. Παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν σε μετακινήσεις, προετοιμασίες και συγκεντρώσεις κατάφερε να οργανώσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, για την καλλιτεχνική περίοδο  2020 - 2021  με την συμμετοχή σημαντικών ονομάτων, Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών, από τους χώρους της κλασικής και της σύγχρονης μουσικής, της όπερας, του θεάτρου και του χορού, διατηρώντας, παράλληλα, τον σημαντικό εκπαιδευτικό του ρόλο. 

Μεγάλοι ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Βακαρέλης, η Hélène Mercier Arnault, o Kυπριανός Κατσαρής και ο Αχιλλέας Γουάστωρ, σπουδαίοι μαέστροι και ορχήστρες, όπως ο Daniel Barenboim με τη Staatskapelle Berlin και ο Thomas Hengelbrock με τη Χορωδία και το Σύνολο Balthasar Neumann, σημαντικοί εκπρόσωποι της χορευτικής τέχνης σαν την διάσημη ομάδα σύγχρονου χορού Batsheva Dance Company και τον πολυβραβευμένο Δημήτρη Παπαϊωάννου, αλλά και πρωτότυπες θεατρικές παραγωγές όπως το αφιέρωμα στην σπουδαία Έλλη Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη συνθέτουν ένα πολυποίκιλο καλλιτεχνικό παζλ ικανό να καλύψει πολλά και διαφορετικά γούστα.

«Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτελεί ένα πολύτιμο και σπάνιο εργαλείο στη διάθεση της Πολιτείας και το 2021 κλείνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Παρά την αβεβαιότητα των καιρών, το Μέγαρο συνεχίζει να υπηρετεί την τέχνη, την ποιότητα και την ιδρυτική του αποστολή, προς όφελος όλων, παραμένοντας ανοιχτό στην πόλη και στον κόσμο» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Νίκος Πιμπλής και προσθέτει δίνοντας το στίγμα του φετινού προγράμματος:«Αναβαθμίζουμε την ψηφιακή μας παρουσία και εμπλουτίζουμε το online περιεχόμενο. Σχεδιάζουμε σειρά συναυλιών και ειδικών εκδηλώσεων που συνδέονται με τον εορτασμό των 30 χρόνων ώστε να αναδειχθεί το έργο του όχι μόνο ως αποτίμηση του πολιτιστικού ίχνους του Μεγάρου στην παρελθούσα περίοδο αλλά και ως οδηγός για την παρουσία του στην πολιτιστική ζωή της χώρας στο μέλλον. Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο Έλληνες καλλιτέχνες με φιλοδοξία και όραμα: η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων από φέτος θα στεγάζεται στο Μέγαρο, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου φιλοξενείται για τις πρόβες του νέου του έργου στο Μέγαρο, αλλά και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και μουσικοί, ενώ παράλληλα επενδύουμε σε νέες ελληνικές παραγωγές. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τα Mουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, τους Μουσικούς της Καμεράτας και αναπτύσσουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Θα συμπράξουμε και με τον Δήμο Αθηναίων και την Πρωτοβουλία 1821–2021 από τα 15 πολιτιστικά και κοινωφελή ιδρύματα για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής (21 Ιουνίου 2021) σε εορτασμό των 200 χρόνων ελληνικής ανεξαρτησίας.Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας και το κοινό εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Γιάννης Βακαρέλης εξήγησε: «Αυτό που αγαπάμε περισσότερο στο Μέγαρο είναι να μπαίνουμε σε νέα, ανεξερεύνητα μονοπάτια και να δοκιμάζουμε κάθε νέα «γεύση» καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έτσι φέτος το Μέγαρο, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία COVID-19, προσπαθεί να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην ανάγκη του κοινού του για διαρκή μάθηση και προτείνει ξανά εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, προγράμματα αποκλειστικά για σχολεία, αλλά και διαλέξεις για το ενήλικο κοινό»

Οι δυνατές καλλιτεχνικές στιγμές του προγράμματος

30 χρόνια Μέγαρο
Στις εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του Μεγάρου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν κορυφαίοι σολίστ (βλ. παραπάνω Μεγάλοι Ερμηνευτές) από όλο τον κόσμο· ανάμεσά τους και ο Ισπανός Juan de la Rubia, ο δεξιοτέχνης οργανίστας της Βασιλικής της Sagrada Familia της Βαρκελώνης που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (20.2.2021). Στη μεγάλη γιορτή για τα γενέθλια του ΜΜΑ λαμβάνουν επίσης μέρος περιζήτητες ορχήστρες από το εξωτερικό, όπως η Philharmonia Orchestra London με τον Esa Pekka Salonen (2.2.2021, χορηγός ALPHA BANK), η Φιλαρμονική του Μονάχου υπό τον Valery Gergiev (22 & 23.3.2021, η μετάκληση πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της κυρίας Aline Foriel-Destezet), η musicAeterna με τον Θεόδωρο Κουρεντζή (22.4.2021) και η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης (15 & 16.5.2021) με τον Yuri Temirkanov στο πόντιουμ.

Στο πρόγραμμα των επετειακών συναυλιών συγκαταλέγεται επίσης το ρεσιτάλ του αμερικανικού Κουαρτέτου Εγχόρδων Emerson (16.3.2021), που θεωρείται ένα από τα καλύτερα σχήματα μουσικής δωματίου παγκοσμίως.

Κλείσιμο
Με τη δημιουργία «Salema Revisited» γιορτάζει ο διεθνής έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης τα τριαντάχρονα του Μεγάρου (15 & 16.4.2021). Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ένταση και στον παλμό της μουσικής και των χορών της Κρήτης, που είναι και ο τόπος καταγωγής του Φωνιαδάκη. Συνταξιδιώτες του, οι μουσικοί Γιώργος Σκορδαλός και Γιώργος Μανωλάκης. Τους φωτισμούς υπογράφει ο Σάκης Μπιρμπίλης, και τα κοστούμια ο Τάσος Σοφρωνίου.

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Με τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», την ανυπέρβλητη ποιητική σύνθεση του Διονυσίου Σολωμού που μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος, ανοίγει ο εορταστικός κύκλος εκδηλώσεων 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Θα τον ερμηνεύσουν οι εξαίρετοι τραγουδιστές του ανδρικού φωνητικού συνόλου ΜΕIΖΟΝ ΕΝSEMBLE (24.2.2021).

Ακολουθεί η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση (27.2.2021) του μουσικού ιστορικού δράματος «Το κάλεσμα του Προμηθέα» σε κείμενο του σπουδαίου συγγραφέα και σκηνοθέτη Χριστόφορου Χριστοφή και σε μουσική του διάσημου συνθέτη Νίκου Ξανθούλη, ο οποίος έχει αναλάβει επίσης τη διεύθυνση ορχήστρας.

Eπιπλέον, τον Ιανουάριο του 2021 αρχίζουν οι παραστάσεις της νέας εκπαιδευτικής συμπαραγωγής για παιδιά του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Θίασο Σκιών Ηλία Καρελλά. Τιτλοφορείται «1821 σκιές» και είναι εμπνευσμένη από την Eλληνική Επανάσταση. Συμμετέχει η Αρετή Κετιμέ (φωνή, σαντούρι).

Σύγχρονη Μουσική @Megaron Underground
To Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη μεταμορφώνεται σε ερευνητικό και μουσικό «αντιδραστήρα» στις 23.2.2021 και υποδέχεται το πρωτότυπο πρότζεκτ ευρωπαϊκών διαστάσεων ΕXOrgue με τρία σύνολα από τη Γαλλία και την Ελλάδα, τέσσερις συνθέτες και ένα πρωτότυπο εκκλησιαστικό όργανο με αποσπώμενα μέρη! Ονομάζεται «Organous» και επινοήθηκε και κατασκευάστηκε από τον πειραματικό οργανοποιό Léo Maurel. Το πρότζεκτ περιλαμβάνει τρία εργαστήρια: τα δύο πρώτα φιλοξενούνται στη Γαλλία, ενώ το τρίτο στην Αθήνα. Το τρίτο και τελευταίο εργαστήριο θα κλείσει με μια συναυλία στην οποία θα παρουσιαστούν συνθέσεις Durupt, Fernandez, Rodrigo και Μαρκέα. Το project ΕΧΟrgue πραγματοποιείται με την υποστήριξη των DRAC Île-De-France, DRAC Grand Est, Région Grand Est, Ville de Strasbourg, SACEM, SPEDIDAM, FONPEPS, Le Château Ephémère, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (υποστήριξη περιοδειών ARTefacts ensemble) και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Περισσότερη σύγχρονη μουσική…
… αυτή τη φορά στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, από το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων (5.3.2021), ένα σχήμα γνώριμο στο κοινό του Μεγάρου από προηγούμενη εμφάνισή του, στην οποία είχε παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε συνθέτες του 20ού αιώνα. Το Σύνολο ιδρύθηκε πριν από μερικά χρόνια στην Κέρκυρα και συνεργάζεται στενά με τη Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern της Φραγκφούρτης (IEMA).

Γέφυρες 2021
Από το πρόγραμμα του 2021 ξεχωρίζουν το αφιέρωμα στον Oυκρανό πιανίστα και δημιουργό της Συνεχούς Μουσικής Lubomyr Melnyk (19.5.2021, συμπαραγωγή: The Hub Events – ΜΜΑ) και η απρόσμενη συνάντηση της κρητικής παράδοσης με την μπαρόκ μουσική στη συναυλία των Γιώργου, Νίκου, Άδωνη και Απολλωνίας Ξυλούρη με το διάσημο Netherlands Brass Ensemble (25.5.2021). Η εμφάνισή τους πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ολλανδίας. Συμπαραγωγή: Ενέργειες Τέχνης και Πολιτισμού – ΜΜΑ. Καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια της σειράς Γέφυρες: Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Θέατρο στο Μέγαρο
«Ηρόδοτος Δραματικός: Σαλαμίνα»
Με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2020, 2.500 χρόνων από τις μεγάλες ιστορικές μάχες στις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα (480 π.Χ.), η αρχαία εποποιία, όπως την κατέγραψε ο «πατέρας της ιστορίας» Ηρόδοτος, αναβιώνει σε δραματοποιημένη μορφή στο θεατρικό έργο του Γιάννη Λιγνάδη «Ηρόδοτος Δραματικός: Σαλαμίνα» (15 – 30.5.2021). Σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Συμπαραγωγή: Dramaticus – ΜΜΑ.

Rising Stars are back!
Το 2021, o κορυφαίος καλλιτεχνικός θεσμός του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής – ECHO Rising Stars που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες φιλόμουσους, επιστρέφει για δύο ημέρες στο ΜΜΑ, δίνοντας και πάλι στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τους μελλοντικούς σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής (27 – 28.3.2021).

«Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδάει τους ποιητές μας»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Μέγαρο έχει προγραμματίσει δύο ξεχωριστές βραδιές (19 & 20.3.2021) με τη μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και τον καταξιωμένο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό.

Μέγαρο ξανά με γνωστούς –αλλά και νέους– κύκλους
και με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους. Την επόμενη χρονιά συνεχίζονται επίσης κύκλοι που έχουν αγαπηθεί από το κοινό (Adagio, Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι, Μεγάλοι Ερμηνευτές, Μουσικά Πορτρέτα, Παλαιά Μουσική, Γέφυρες, Το Μέγαρο των παιδιών κ.ά.), αλλά και οι εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους καθώς και τα παιδικά εργαστήρια του ΜΜΑ.

Μουσικά Πορτρέτα
Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία έχει τη δική της θέση στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, όπου φιλοξενούνται το 2021 δύο συναυλίες υπό τον κοινό τίτλο «Ο επαναπατρισμός της Διασποράς». Στην πρώτη συναυλία (3.2.2021) θα ακουστούν από το Ergon Ensemble έργα Χατζή, Μηνακάκη, Κόκορα και Σταφυλάκη, ενώ στη δεύτερη (21.4.2021) συνθέσεις Ψαθά, Δεληγιάννη, Ανδρικόπουλου και Τσουπάκη.

Παλαιά Μουσική
«Τhe Reed Project» τιτλοφορείται η συναυλία του Ventus Ensemble (26.1.2021) με έργα παλαιάς μουσικής, τα οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με έναν ιδιαίτερο συνδυασμό οργάνων, αλλάζοντας τη σύσταση του κλασικού κουιντέτου ξύλινων πνευστών και χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, σαξόφωνο και μπάσο κλαρινέτο στη θέση του γαλλικού κόρνου και του φλάουτου. Στο πρόγραμμα της βραδιάς, μεταγραφές σημαντικών έργων μπαρόκ συνθετών (des Près, Ockeghem, Gesualdo, Byrd, Corelli, Rameau).

Ένας εμβληματικός πίνακας του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου Diego Velázquez, οι «Meninas» [«Οι δεσποινίδες των τιμών»], γίνεται αφορμή για ένα ασυνήθιστο ταξίδι στο μουσικό σύμπαν του 17ου αιώνα, και συγκεκριμένα στην εποχή της βασιλείας του Φιλίππου Δ΄, ο οποίος λάτρευε το θέατρο και ήταν ενθουσιώδης συλλέκτης έργων τέχνης. Ξεναγοί μας, τέσσερις έλληνες μουσικοί αφοσιωμένοι στην παλαιά μουσική: η Θεοδώρα Μπάκα (μέτζο σοπράνο), ο Αλέξανδρος Ιωάννου (κρουστά), ο Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε, μπαρόκ κιθάρα) και ο Θεόδωρος Κίτσος (μπαρόκ κιθάρες, θεόρβη, καλλιτεχνική επιμέλεια). Στη συναυλία Las meninas «η μουσική πίσω από τον πίνακα» (9.3.2021) ακούγονται έργα αντιπροσωπευτικών συνθετών της χρυσής εποχής της Ισπανίας (Hidalgo, Marín και Sanz).  

Αdagio – Μουσική για τις μέρες του Πάσχα
Ένας κύκλος-θεσμός που έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στο πολιτιστικό τοπίο της Μεγάλης Εβδομάδας και έχει αγαπηθεί από τους θεατές που επιθυμούν να βιώσουν το μήνυμα του Θείου Πάθους μέσα από κατανυκτικές μουσικές εμπειρίες. Στις 25.4.2021, η οργανίστα του Μεγάρου Ουρανία Γκάσιου συναντά τους Μαΐστορες της Ψαλτικής (χοράρχης: Αχιλλέας Χαλδαιάκης) στη συναυλία «Από το Πάθος στην Ανάσταση, σ’ Ανατολή και Δύση», στην οποία η βυζαντινή υμνογραφία συνδυάζεται με δυτικότροπα έργα για εκκλησιαστικό όργανο. Συμμετέχει η μετζοσοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου.

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην προκλασική μουσική με τίτλο «Εν ωδαίς μεγαλύνομεν», το σύνολο Εx Silentio (26.4.2021) που ειδικεύεται στην ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία της Παλαιάς Μουσικής, αναδεικνύει σε όργανα εποχής ή πιστά αντίγραφά τους καντάτες, ωδές και κοντσέρτα του Μπαρόκ, προσαρμοσμένα στο κλίμα του Πάσχα, με την υπογραφή των J.C. Bach, Biber, Händel, Purcell και Vivaldi. Συμμετέχουν: Θεοδώρα Μπάκα (μεσόφωνος), Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο, διεύθυνση).

Στη συναυλία «Ένα κεράκι αφτούμενο εκράτου κι έσβησέ μου», ο Λουδοβίκος των Ανωγείων (27.4.2021), τραγουδώντας και παίζοντας μαντολίνο, ανθολογεί και ερμηνεύει κρητικά μοιρολόγια και θρηνητικά τραγούδια της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, πλαισιωμένος από εξαίρετους καλλιτέχνες.

Το φετινό Adagio κορυφώνεται στις 28.4.2021 με τη μεγαλειώδη Missa Solemnis του Beethoven, ένα από τα σπουδαιότερα συνθετικά του επιτεύγματα. Παρουσιάζεται από την ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Christoph Poppen. Στα σολιστικά φωνητικά μέρη, οι λυρικοί τραγουδιστές Karen Leiber, Ingeborg Danz, Jenish Ysmanov, Πέτρος Mαγουλάς. Συμμετέχoυν οι Χορωδίες της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων. Συμπαραγωγή: ΚΟΑ – ΜΜΑ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Το 2021, αγαπημένες εκπαιδευτικές δράσεις όπως «Η Κλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο» και «Γνωρίστε το εκκλησιαστικό όργανο», συνδυάζονται με νέα εργαστήρια μουσικής και εικαστικών για παιδιά, αλλά και με εργαστήρια ενηλίκων (ImproLab – Εργαστήριο μουσικού αυτοσχεδιασμού για μέλη του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Στα καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα συγκαταλέγονται επίσης οι συναυλίες κλασικής μουσικής για συμφωνική ορχήστρα και stand-up κωμικό σε κάμποσα μέρη και πολλά γέλια («The Stand-Up Symphony»: 27, 28 & 29.1.2021)! Απευθύνονται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ θα υπάρξει και βραδινή συναυλία ανοιχτή σε όλο το κοινό. Πρόκειται για μια ιδέα του γνωστού stand-up κωμικού Δημήτρη Δημόπουλου, ο οποίος έχει αναλάβει την παρουσίαση, και της καταξιωμένης μαέστρου Ζωής Τσόκανου που θα διευθύνει στις συναυλίες την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Και, όπως κάθε χρόνο, συνεχίζεται και το 2021 το Εργαστήριο σύνθεσης νέων ελλήνων συνθετών. Στη φετινή διοργάνωση (15.4.2021) πέντε νέοι δημιουργοί, οι
Γιώργος Βάβουλας, Χάρης Γκατζόφλας, Αποστόλης Κοντογιάννης, Ανδρέας Παπακώστας-Σμύρης και Μενέλαος Πειστικός γράφουν για πολίτικη λύρα και ενόργανο σύνολο. Τα σολιστικά μέρη ερμηνεύει ο διεθνώς αναγνωρισμένος δεξιοτέχνης Σωκράτης Σινόπουλος. Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής διευθύνει ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος.

Έκθεση
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΟΥ
Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής τιμά τα 95 χρόνια δραστήριας και δημιουργικής ζωής του Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μια έκθεση που φωτίζει τις ετερόκλητες πλευρές της μουσικής και πολιτικής παρακαταθήκης του μεγάλου συνθέτη. Από το 1997 η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» που διαθέτει και αξιοποιεί το πλήρες αρχείο του Θεοδωράκη, το οποίο ο ίδιος της έχει εμπιστευτεί, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό πρωτότυπα ντοκουμέντα του αρχείου του, πλαισιωμένα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και ψηφιακές εφαρμογές, καταδεικνύοντας έτσι τον όγκο και την ποικιλομορφία της προσωπικότητας και του έργου του. Η επετειακή έκθεση «Μίκης Θεοδωράκης: ο γαλαξίας μου» φιλοξενείται στο Μέγαρο από τις 6.11.2020 έως τις 31.1.2021 (είσοδος ελεύθερη). Σχεδιασμός-επιμέλεια έκθεσης: Ερατώ Κουτσουδάκη, αρχιτέκτων-μουσειολόγος. Επιστημονική επιμέλεια: Στεφανία Μεράκου, διευθύντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Βάλια Βράκα, υπεύθυνη Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του ΣΦΜ και Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, διευθυντής ΣΦΜ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μετανάστες κατέστρεψαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια - Απίστευτες εικόνες

Ύφεση 9% φέτος και ανάπτυξη 6% το 2021 προβλέπουν για την Ελλάδα οι Βρυξέλλες

Θάνατος σοκ στον Αλμυρό: Η μάνικα σκότωσε 39χρονο πυροσβέστη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης