Ένα «δενδράκι» μεγαλώνει στην Ακρόπολη

Ένα «δενδράκι» μεγαλώνει στην Ακρόπολη

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά οκτώ γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο ίδιο δημοτικό σχολείο φτιάχνουν το 2016 ένα διαφορετικό βιβλιοπωλείο που λειτουργεί ως calm space συνδυάζοντας ανάγνωση, καφέ και χαλάρωση

little-books
Διαβάζοντας στο καλοκαιρινό εβδομαδιαίο Monocle (τεύχος 1, 9-15 Αυγούστου 2018) -στο κάτω μέρος της σελίδας 22 - την μικρή συνέντευξη της Daphne Karnezis με τον Δημήτρη Ανανιάδη για το Little Tree Books & Coffee - ένας χώρος βιβλίου και χαλάρωσης στην Οδό Καβαλλότι 2 στην περιοχή της Ακρόπολης- έμαθα πράγματα που αγνοούσα… Το ένα από αυτά είναι ότι ο Δημήτρης Ανανιάδης συγκαταλέγεται μεταξύ των 8 συνιδρυτών. Καλά, διαβάσατε. 8 συνιδρυτές. Το δεύτερο, ότι το νήμα που συνέδεε όλους τους συνιδρυτές του καφέ-βιβλιοπωλείου της χαλάρωσης (το calm space που χρησιμοποιεί στο κείμενο της η Karnezis με καλύπτει πολύ περισσότερο από άλλη έκφραση) ήταν τα παιδιά τους που πήγαιναν στο ίδιο δημοτικό σχολείο.
little-books-1


Το «βιβλιοφιλικό δενδράκι» ιδρύθηκε τον χειμώνα του 2016 – μάλιστα, η παρουσία του στην επικράτεια του facebook καταγράφεται για πρώτη φορά στις 16 Φεβρουαρίου 2016. Αλλά, τι είναι σε τελική ανάλυση το «Little Tree Books & Coffee»; Την απάντηση αυτή την δανείστηκα από την αγαπημένη Εύα Καραϊτίδη (ιδιοκτήτρια του ιστορικού εκδοτικού οίκου της Εστίας): «Ένα μέρος καθόλου "δήθεν", ένα μέρος όπου το μέσα και το έξω δεν πολυξεχωρίζουν, ένα μέρος όπου θέλεις και να χαζέψεις τα βιβλία ένα ένα και να πιεις τσάι και να δοκιμάσεις τον (μοναδικό) κορμό και να μιλήσεις και να ησυχάσεις. Ένα μέρος εκτός τόπου και πολύ ευρωπαϊκό. Βοηθάει σ' αυτό και η κατάσταση της γειτονιάς: Ωραία παλιά κτίσματα χωρίς μουντζούρες, πιο κει πρασινάδες και παντού κίτρινο φώς».

Κλείσιμο
Καφέδες και ανάγνωση, cocktails υπό σκιά στην αναπαυτική μεριά, γλυκά (η αναφορά στα brownies με έπεισε) και πολλές πολλές εκδηλώσεις / παρουσιάσεις νέων βιβλίων αλλά και δοκιμασμένων στην επαφή με το κοινό τους συγγραφέων. Όλα αυτά συγκροτούν ένα λόγο για μια επίσκεψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης